40 millió dollárnyi kriptót foglaltak le Törökországban

-

A török hatóságok jelentése szerint egy nyomozás során 46 embert tartóztattak le, és 40 millió dollárnyi kriptopénzt foglaltak le, illegális szerencsejáték-üzemeltetés miatt.

Az Ankarai Főügyészség beszámolója alapján az ország nyolc tartományára terjedt ki a nyomozás, és az eset akár összefüggésben lehet Halil Falyali, egy ismert helyi üzletember meggyilkolásához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A rendőrségi információk alapján gyanúsítottak közreműködtek az illegálisan szerzett pénz mozgatásában, és a különböző kriptotőzsdékkel való tisztára mosásában.

Ezek mind kapcsolódnak ahhoz a bűnszervezethez, amelynek a hatóságok szerint a már említett Falyali is tagja volt.

A fogadóirodákat és kaszinókat üzemeltető vállalkozót februárban gyilkolták meg Cipruson, egy fegyveres támadás során.

A gyanú szerint ő vezette azt az illegális szerencsejáték-hálózatot, amely ellen a mostani nyomozás folyik.

„A nyomozás során megállapítást nyert, hogy 134,5 millió dollárnyi kriptopénzt küldtek át egy 11 emberből álló csoport tárcáiba, ennek a csoportnak pedig Falyali és a felesége is a tagja volt. Ebből 40 millió dollárnyi különböző kriptotőzsdéken tároltak, ezeket sikeresen lefoglaltuk.”

A török belügyminiszter, Süleyman Soylu is nyilatkozott az ügyben, és további részleteket is megosztott, többek között azt is, hogy a lefoglalt kriptopénz bitcoin és USDT tokenből áll.

„Az eseménysorozat Ciprus török területéről indult el, és egyértelművé vált a kapcsolat Halil Falyalival. A megmozgatott pénz 134,5 millió dollárt, azaz nagyjából 2,5 milliárd török lírát tesz ki. Eddig 40 millió dollárnyit tudtunk lefoglalni ebből, de ez még csak a kezdet.”


Olvastad már? Egy opciós stratégia, amit a profi kereskedők is használnak most

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!