Elon Musk már nem csak a Tesla ügyvezetője

-

Helyette a hangzatos „Technoking”, azaz magyarul nagyjából a Tech-király a beosztása neve. Ez pedig nem tréfa, ez szerepel az USA tőzsdefelügyeletéhez, a SEC-hez beadott hivatalos papírokban is.
A pénzügyi vezetőjüket pedig „Master of coin”, azaz Coinmester néven jegyzik. Nem úgy tűnik, hogy Musk, a Twitter, és a SEC szerelmi háromszöge továbbra sem csillapodik.

A SEC az úgynevezett 8-K formanyomtatványos kapta meg a beadványt, amelyben Elon Musk, mint ügyvezető, és Zach Kirkhorn, mint pénzügyi vezető posztjainak új megnevezéséről esik szó.

„2021 március 15-i hatállyal Elon Musk és Zach Kirkhorn beosztása a Technoking of Tesla és a Master of Coin posztokra változik.”

A beadvány megemlíti, hogy a két személy továbbra is rendelkezik az ügyvezető és a pénzügyi vezető beosztásokkal és jogosultságokkal.
Semmi jele annak, hogy ez az egész mit akar jelenteni, pedig Musk a ködös (vagy éppen túlságosan is konkrét), sokat sejtető tweetjeiről híres.
Egyelőre csak spekulálni lehet, hogy az új beosztások mit takarhatnak.
Február elején a BTC árfolyama percek alatt 3000 dollárt emelkedett, miután a Tesla bejelentette, hogy a tartalékai egy részét abban fogja tartani, és másfél milliárdért vásárolt.
Vélhetően ennek köszönhető az is, hogy februárban is új rekordot ért el a bitcoin árfolyama.
Miután viszont a BTC erősen korrigált, és egyben a Tesla részvények árfolyama is visszaesett, egy darabig bizonytalanná vált, hogy Musk a világ leggazdagabb embere-e.

Mindenesetre túlságosan sokáig nem tartott ez a bizonytalanság, mostanra emelkedett annyit az árfolyam, hogy mind Musk, mind a cég szép profitnak örülhet.
A hétvégén a BTC új rekordot ért el 61 ezer dollár fölött.

Olvastad már? Szórakozott állapotban nyilatkozott Dave Portnoy: „tévedtem a bitcoinról”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!