Hackertámadás érte ma a PancakeSwap defi-platformot

-

A projekt Twitter-fiókja arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy maradjanak távol a platformtól, mivel az jelenleg egy DNS-eltérítős támadás alatt áll.

A PancakeSwap decentralizált kriptotőzsdét egy Twitter-bejegyzés szerint hackerek támadták meg.
Korábban a mi nap során egy hasonló szolgáltatás, a Cream Finance jelentette, hogy DNS-üket (doménnév-szerver) egy „harmadik fél kompromittálta.”

A PanckaSwap Twitter-fiókja ezután megerősítette, hogy ugyanezzel a módszerrel támadták meg őket is.
DNS-eltérítésről akkor beszélünk, amikor egy támadó a forgalmat egy rosszindulatú szerveren vezetteti keresztül; ebben az esetben az „eltérített weboldal” a felhasználók adatai után halászgat.


A hagyományos tőzsdékkel ellentétben – ahol az eszközök kereskedése egy centralizált „hatóságon” (pl. Coinbase vagy NYSE) keresztül zajlik, a decentralizált tőzsdék okosszerződéseket használnak (alapvetően csak programkódot), amely lehetővé teszi, hogy a pénzmozgás közvetlenül a kereskedők között történjen.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a PancakeSwap okosszerződéseit nem hackelték meg. Mindössze a weboldal frontendje volt érintett a jelenlegi támadásban.
Egy 3 órája megjelent Twitter-bejegyzés tanúsága szerint a platform már visszaszerezte az irányítást a DNS-szervere fölött.


A defi-protokollokba történő befektetés igencsak kockázatosnak számít, főleg a hackertámadásoknak való kitettségük miatt.
A 2020-ban megvalósított összes kriptotámadásnak nagyjából a fele a defi-szektort érintette a Chainalysis blokkláncelemző vállalat szerint.
És továbbra sincs jele annak, hogy ez a trend 2021-ben lelassulna: múlt héten a Dodo decentralizált tőzsdét ért támadás 4 millió dollárjába fájt a károsultaknak.

Olvastad már? Kutyát venne Elon Musk, de tweetelhetne inkább magyarul

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!