Előbb kezdődhet a kriptopénzek áremelkedése

-

Mark Yusko, a Morgan Creek Digital befektetési vállalat alapítója szerint hamarabb megkezdődhet a bikapiac a kriptopénzek piacán, mert kedvezőek a gazdasági tényezők.

Sokak szerint még odébb lehet az igazi menetelés, főleg azért, mert a felezés csak jövőre esedékes, de Yusko úgy véli, már az idei második negyedévben elkezdődhet a rali, és megérkezhet a kriptonyár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A felezés körüli várakozások mellett ezt a központi bankok pénzpolitikája is valószínűvé teszi.

Yusko egy interjúban beszélt arról, hogy a várakozások alapján az amerikai Fed nem valószínű, hogy kamatcsökkentésbe kezd a közeljövőben.

Éppen emiatt viszont már maga a kamatemelés ütemének a lassítása is azt sugallja a kereskedők és az elemzők számára, hogy pozitív irányba változik majd a kamatpolitika.

Ez pedig hagyományosan gyújtószikraként szolgál a kockázatos eszközök, így a BTC terén is.

„A Fed most valószínűleg csak annyit mond, hogy oké, jók vagyunk, csak ennyit emelünk. De a piac ezt úgy fordítja le magának, hogy akkor hamarosan jön a kamatcsökkentés, és ekkor a kockázatos eszközök emelkedni kezdenek.”

A Fed kamatpolitikája mellett ráadásul egyre jobban közeledik a Bitcoin blokkjutalom-felezése is, amelyre 2024 tavaszán kerül majd sor.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez összességében megint csak bikás, optimista hangulatot gerjeszt a piaci résztvevők körében.

„A felezést mindig jól fogadja a piac. Már előre várja, és hagyományosan kilenc hónappal a felezés előtt meg szokott indulni az emelkedés.”

Mark Yusko interjúja a Cointelegraph Youtube csatornáján lett posztolva, akit érdekel, az angol nyelvű videót ezen a linken találja meg:

Olvastad már? A Bitcoin várható lépései februárban

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Koinbox

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!