Előbb kezdődhet a kriptopénzek áremelkedése

-

Mark Yusko, a Morgan Creek Digital befektetési vállalat alapítója szerint hamarabb megkezdődhet a bikapiac a kriptopénzek piacán, mert kedvezőek a gazdasági tényezők.

Sokak szerint még odébb lehet az igazi menetelés, főleg azért, mert a felezés csak jövőre esedékes, de Yusko úgy véli, már az idei második negyedévben elkezdődhet a rali, és megérkezhet a kriptonyár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A felezés körüli várakozások mellett ezt a központi bankok pénzpolitikája is valószínűvé teszi.

Yusko egy interjúban beszélt arról, hogy a várakozások alapján az amerikai Fed nem valószínű, hogy kamatcsökkentésbe kezd a közeljövőben.

Éppen emiatt viszont már maga a kamatemelés ütemének a lassítása is azt sugallja a kereskedők és az elemzők számára, hogy pozitív irányba változik majd a kamatpolitika.

Ez pedig hagyományosan gyújtószikraként szolgál a kockázatos eszközök, így a BTC terén is.

„A Fed most valószínűleg csak annyit mond, hogy oké, jók vagyunk, csak ennyit emelünk. De a piac ezt úgy fordítja le magának, hogy akkor hamarosan jön a kamatcsökkentés, és ekkor a kockázatos eszközök emelkedni kezdenek.”

A Fed kamatpolitikája mellett ráadásul egyre jobban közeledik a Bitcoin blokkjutalom-felezése is, amelyre 2024 tavaszán kerül majd sor.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez összességében megint csak bikás, optimista hangulatot gerjeszt a piaci résztvevők körében.

„A felezést mindig jól fogadja a piac. Már előre várja, és hagyományosan kilenc hónappal a felezés előtt meg szokott indulni az emelkedés.”

Mark Yusko interjúja a Cointelegraph Youtube csatornáján lett posztolva, akit érdekel, az angol nyelvű videót ezen a linken találja meg:

Olvastad már? A Bitcoin várható lépései februárban

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Koinbox

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!