A Bitcoin várható lépései februárban

-

A FOMC február 1-i ülése volt talán a legjobban várt esemény a befektetési piacon. Ebbe a kriptopénzpiac is beletartozik, ezért a várakozások nagyok voltak, különösen a Bitcoin befektetők és rajongók körében.

A nap legnagyobb kérdése az volt, hogy a Federal Reserve (Fed) folytatja-e a kamatemelést, és ha igen, mennyivel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jerome Powell, a FED elnöke a FOMC ülésén elárulta, hogy a Federal Fund Rate 25 bázisponttal emelkedik. Ez megfelelt a befektetők előrejelzéseinek, és eddig hozzájárult a Bitcoin bullish kilátásaihoz.

Satoshi Nakamoto elképzelése az lehetett, hogy egy új pénzügyi rendszert hoz létre, amely elszakad a hagyományos pénzügyi rendszertől.

Gyorsan eljutottunk a jelenbe, és egyértelmű, hogy a kriptopiac és a hagyományos pénzügyek között jelentős összefüggés van.

Ez leginkább azzal függ össze, hogy a befektetők hogyan reagálnak a gazdasági változásokra.

Ez a második egymást követő alkalom, hogy a FED 25 BPS-sel emelte a kamatlábakat.

A Bitcoin pozitívan reagált a hírre, és órákkal az újabb kamatemelés bejelentése után egy kis emelkedést mutatott.

Rövid időre még a 24 000 dolláros árszint fölé is sikerült emelkednie. A teljes kriptopénz piaci tőkeértéke a cikk írásakor 4,5%-kal emelkedett.

A bullish eredmény megerősíti, hogy a befektetők optimisták a FED döntésével kapcsolatban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez főként azért van így, mert az árfolyam fenntartása megerősíti, hogy a mennyiségi szigorítás a FED-et a gazdasági normalitás felé vezető helyes útra tereli.

Ez az eredmény februárra is bikásabb kilátásokat vetíthet előre, ahogyan azt januárban is láthattuk.

Ez azonban attól függ, hogy lesz-e jelentős kereslet az árfolyam-emelkedés fenntartásához.

Eddig a FOMC ülése óta újraéledt  piaci keresletet váltott ki. A napi aktív címek száma jelentősen megnőtt, ami megerősíti a vevők beáramlását a kiskereskedelmi szegmensben.

A BTC MVRV-aránya az elmúlt három napban egymás után emelkedett, ami megerősíti a jelentős keresletet ebben az időszakban.

bitcoin

Forrás: santiment.net

A Fed célja, hogy júniusra készletre vegye a mennyiségi szigorító intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy szűk határidőn belül kell elérnie a 2%-os célkamatlábat.

Így előfordulhat, hogy a következő három hónapon belül magasabbra kell emelnie a kamatokat, ha fennáll a veszélye annak, hogy nem éri el a célt.

Powell a FOMC ülésén megjegyezte, hogy a Fed folytatja mérlegének csökkentését. A következő hónapokban tehát egy korlátozott irányvonal kerülhet terítékre.

Egy újabb kamatemelés a jelenlegi szint fölé szoríthatja a kriptopiacot. Ez egy újabb medvés forgatókönyvet jelentene, ami potenciálisan 20 000 dollár alá nyomhatja a Bitcoint.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ezért a FOMC következő, márciusi ülésének nagyobb súlya lesz a piaci hatások tekintetében. Powell megerősítette, hogy a FED hajlandó magasabb kamatlábakat emelni, ha szükséges.

Arra is van esély, hogy egy esetleges márciusi magasabb kamatemelés kockázata befolyásolhatja a befektetői hangulatot ebben a hónapban.

Talán a piaci megfigyelések már most is ilyen irányba mutatnak.

Például az elmúlt 24 órában a Bitcoin tőzsdei beáramlások összege továbbra is jelentősen meghaladta a kiáramlásokat.

Forrás: glassnode.com

A nagyobb tőzsdei beáramlás azt jelezheti, hogy több befektető helyezi át BTC-jét a tőzsdékre, és esetleg eladásra készül.

Ha ez megtörténik, akkor a február talán nem lesz olyan bikaerős, mint a január.

A Bitcoin még mindig a megfelelő  a 2023-as rallyra?

Kétségtelen, hogy az altcoinok hajlamosak a Bitcoin nyomdokaiba lépni.

A nyitottabb megközelítés azonban kedvezhet azoknak, akik jobb lehetőségeket keresnek.

Ez az elmúlt néhány napban máris megmutatkozott néhány eszköz esetében. A Bitcoin például az elmúlt három napban nagyjából 6,77%-kal emelkedett.

Eközben a Cardano ADA ugyanezen időszak alatt akár 11%-kal is megugrott, így felülmúlta a BTC-t.

Az is tény, hogy az ADA-nak még mindig nagyobb utat kell megtennie, mint a BTC-nek, mielőtt elérné korábbi ATH-ját.

Mindazonáltal egy változatosabb megközelítés kedvező lenne, mivel még sok bizonytalanság áll előttünk.

Következtetés

Powell nyilatkozataiból ítélve a Fed szükség esetén elfordulhat a jelenlegi iránytól.

Ez azt jelenti, hogy még mindig jelentős a kockázata annak, hogy a FUD visszaáramlik a piacra a következő két-három hónapban.

Mindazonáltal a FED infláció elleni harca jól halad, ezért a hosszú távú kilátások továbbra is a Bitcoin és az általános piaci fellendülés mellett szólnak.


Olvastad már? Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

Kiemelt kép: QuoteInspector.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!