Rengeteg pénzt loptak tavaly a hackerek

-

A Chainalysis nemrégiben publikált néhány részletet a hamarosan elkészülő, 2023 Crypto Crime Report címet viselő jelentéséből, és ebből kiderül, hogy a tavalyi évben rekordmennyiségű kriptót loptak a hackerek.

A cég elmondása alapján 2022-ben összesen 3,8 milliárd dollárt zsákmányoltak a támadók. Ezzel az összeggel a tavalyi év vezeti a listát, soha ennyi pénzt nem loptak még korábban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az áldozatok között különösen nagy a decentralizált pénzügyi protokollok aránya, az ellopott pénz 82%-a a defi-szektorból érkezett, ez összesen 3,1 milliárd dollárt jelent.

 hackerek
Forrás: Chainalysis

Ennek az összegnek a 64%-a pedig a különböző híd-szolgáltatások, az eltérő blokkláncok közötti összeköttetést biztosító Bridge megoldások megtámadása során került az elkövetőkhöz.

A hackerek aktivitása kifejezetten nagy kiugrást mutatott márciusban valamint októberben.

Az október számít amúgy a legtermékenyebb hónapnak, 32 különböző támadás során 775 millió dollárt szereztek meg a hackerek. 2021-ben 73%-ot tett ki a defi elleni támadások aránya, így a tavalyi évre ebben a mérőszámban is emelkedést tapasztaltak az elemzők.

A Chainalysis úgy véli, az elkövetők között kiemelkedő az Észak-koreai hackerek aránya, ez a trend pedig megfelel az eddigi években tapasztaltaknak.

„2022-ben Észak-Korea is megdöntötte a saját előző rekordját. A hozzá köthető hackerek tehetők felelőssé nagyjából 1,7 milliárd dollárt érő kriptopénz megszerzéséért, több különböző támadással.”

A cég a jelentésben úgy fogalmazott, hogy mivel ezek a hackerek szereztek meg körülbelül 1,1 milliárdnyi kriptót a különböző defi protokollokból, így egyértelműen ők számítanak a defi hackelések számának egyértelmű növekedéséért, amelyet 2022 során sokan tapasztalhattak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy másik jellegzetessége ennek a csoportnak, hogy nagymértékben használják a különböző mixer-szolgáltatásokat, amelyekkel megpróbálják tisztára mosni a megszerzett pénzeket.

„2021 és 2022 során az Észak-Koreához köthető hackerek és csoportok szinte kizárólag a Tornado Cash protokollt használták, egy, az Ethereumon működő mixer-szolgáltatást, ezzel mosták tisztára a különböző támadások során szerzett kriptókat.”

Tavaly augusztusban a Tornado Cash szolgáltatást betiltotta az USA kormánya.

Olvastad már? Előbb kezdődhet a kriptopénzek áremelkedése

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!