Elizabeth Warren a kamatlábak csökkentésére szólít fel

-

Elizabeth Warren amerikai szenátor (D-MA) arra szólította fel a Federal Reserve-t, hogy csütörtökön csökkentse a kamatcélját – ez a lépés a legtöbb elemző szerint a kriptopiacok számára áldásos lenne.

A szenátor kérése ironikus módon a kriptobefektetőkhöz igazítja őt, akiknek iparágát többször is megpróbálta megfojtani terhes jogszabályokkal és jelentéstételi követelményekkel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Vágjuk le a kamatokat most, mondja Elizabeth Warren szenátor

Egy levelében, amelyet kedden Jerome Powell Fed-elnöknek írt, Warren azt állította, hogy a központi bank jelenlegi 5,5%-os kamatlába „már most is lassítja a gazdaságot”, miközben ellenkezőleg, fokozza az inflációt, amely makacsul 3% felett maradt az elmúlt hónapokban.

„Ez növeli a lakás- és gépjármű-biztosítási költségeket, amelyek jelenleg az általános inflációs ráta fő mozgatórugói” – áll a levélben, amelyet Warren és Jacky Rosen szenátor (D-NV) is aláírt, és amely a Bankcreek Capital Advisors május 31-i jelentésére hivatkozik.

„A kamatlábak csökkentése csökkenteni fogja a lakásbérlés, -vásárlás és -építés költségeit, csökkentve az amerikaiak egyetlen legnagyobb havi kiadását”.

A kamatlábak csökkentése az Egyesült Államokat Kanada és az Európai Unió mellé helyezné, amelyek központi bankjai a múlt héten csökkentették a kamatlábakat, évek óta először.

„Svédország, Svájc, Magyarország és a Cseh Köztársaság már csökkentette a kamatokat” – tették hozzá a szenátorok.

Összefoglalva a szenátorok azt állították, hogy a Fed jelenlegi politikája olyan recessziót idézhet elő, amely munkavállalók ezreit taszítja ki a munkahelyükről.

„Túl sokáig tartották túl magasan a kamatlábakat. Itt az ideje csökkenteni a kamatokat” – áll a levélben.

A kamatemelés esélyei

A Fed következő kamatdöntése kedden esedékes, miután korábban már megjelent a májusi CPI inflációs adat.

A Fed eddig azt jelezte, hogy a kamatlábak „hosszabb ideig magasabbak” maradnak.

„A bizottság nem számít arra, hogy helyénvaló lesz a célsáv csökkentése mindaddig, amíg nem szerez nagyobb bizalmat abban, hogy az infláció tartósan 2 százalék felé halad” – írta a Fed a legutóbbi, májusi ülését követően.

Azt is állították, hogy a munkahelyek növekedése és a munkanélküliség továbbra is alacsony, ami potenciálisan teret enged a magasabb kamatlábaknak.

A CME FedWatch szerint a piac 99%-ban biztos abban, hogy a Fed a júniusi ülésén változatlanul fogja tartani a kamatlábakat, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kamatcsökkentés szeptemberben vagy novemberben kezdődik.

Mindazonáltal a Bitcoin-bikák úgy vélik, hogy a trend egyértelmű, és hogy az alacsonyabb árfolyamoknak el kell érkezniük, és magasabb kriptóárfolyamokhoz kell vezetniük.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) és a SHIB közösségeinek riasztása: Az AI platform az egyetlen biztonságos hely?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!