Elindult Európa első Bitcoin ETF-je

-

A londoni székhelyű digitális vagyonkezelő cég, a Jacobi Asset Management augusztus 15-én bejelentette a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapjának (ETF) elindítását az Euronext Amsterdamban.

Ez az első alkalom, hogy Európában elindult egy Bitcoin ETF, és a kontinens megelőzte az Egyesült Államokat a versenyben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új Bitcoin ETF BCOIN jelöléssel kereskedik; a Guernsey-i Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság 2021 októberében engedélyezte az ETF-et. Ezt követően döntött úgy, hogy a terméket 2022-ben indítja el.

A vállalat azonban úgy döntött, hogy a kriptoeszközök piacán tapasztalható kedvezőtlen körülmények miatt elhalasztja terveit.

Ezek közé tartozott a Terra ökoszisztéma összeomlása és az FTX kriptopénz tőzsde tavalyi csődje.

Az ETF a Melanion Bitcoin Exposure Indexet követi. Az index a BTC piaci árfolyamához szorosan kötődő európai és amerikai részvények egyéni kosara.

A spot ETF-től eltérően a befektetők az alapban részesedést szereznek.

Ezt olyan cégek részvényeiből állítják össze, amelyek jelentős vagyonnal rendelkeznek jelentős Bitcoin-birtoklásban, kriptopénz-tőzsdéken és kriptobányászati tevékenységben.

A Jacobi sajtóközleményében bejelentette, hogy az alap letétkezelését a Fidelity Digital Assets fogja ellátni.

A Flow Traders kereskedőcég működik az market makerként. Befektetőitől 1,5%-os éves kezelési díjat számít fel.

A cég hangsúlyozta a Bitcoin-alap környezetvédelmi jellegét is. Az ETF-et megújuló energia tanúsítványokkal (REC) egészítette ki.

Az alap külső adatokat használ fel a Bitcoin-hálózat energiafogyasztásának kiszámításához, majd REC-eket vásárol és vesz vissza.

A REC-eket egy blokkláncplatformon is rögzítik, ami lehetővé teszi a befektetők számára, hogy ellenőrizzék az alap környezetbarát ígéreteit.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Egyesült Államok lemaradt, mivel a hatóságok kibontakoztatják szabályozási hálójukat

A spot BTC ETF elindítása vízválasztó pillanatot jelent az európai kriptopiac számára.

Az Egyesült Államok szabályozói még nem engedélyezték számos spot Bitcoin ETF kérelem jóváhagyását, mivel szabályozási intézkedéseket tesznek a főbb kriptotőzsdékkel szemben.

A cikkírásakor a BTC 29.300 dollár körül kereskedettek vele. Az elmúlt 30 napban értékének több mint 3%-át veszítette el.

Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Hogyan teljesít a Cardano eddig 2023-ban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!