Elérhetetlenné váltak az FTX tőzsdén létrehozott NFT-k

-

Az FTX platformon tárolt NFT-ket is érintette a cég összeomlása, az eredeti műalkotások helyett most csupán üres oldalakat mutat a tőzsde.

Az FTX összeomlása rávilágított a kriptoipar számos hibájára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX összeomlásának a hatásai az NFT-szektorba is begyűrűztek, a tőzsdén tárolt tokeneket nem tudják megtekinteni a tulajdonosaik.

A jac0xb.sol nicknéven ismert Solana-fejlesztő egy tweetben mutatott rá, hogy az FTX-en tárolt tokenek metaadatai a megfelelő tárhely helyett most a tőzsde újrastruktúrálását bejelentő weboldalra mutatnak, amely a csődeljárás legfrissebb információit közli.

Jac0xb szerint, a tőzsdén létrehozott NFT-k webtárhelyéhez egy olyan API volt használva, amely már nem működik.

nft

Miután az FTX tőzsde csődöt jelentett, az ftx.us domain nevet teljesen átirányították a csődeljárás oldalára.

Emiatt az NFT-tulajdonosok továbbra is láthatják, hogy a tokenek léteznek.

A képek azonban már nem láthatók, még akkor sem, ha különböző tárcákon keresztül nézik meg őket, vagy NFT piactereken listázzák azokat.

Jac0xb ezzel együtt arra is rámutatott, hogy még mindig sok kollekció tárol metaadatokat az Amazon Web Services használatával, pedig ez most egy jó lecke lehetne, hogy nem érdemes az FTX példáját követve web2-es API szolgáltatást használni az NFT-k tárhelyéhez.

Ezen kívül néhány felhasználó külön kommentálta, hogy ez jól rávilágít a web3-as vállalatok problémáira, amelyek olyan központosított szolgáltatásokra támaszkodnak, mint az AWS vagy a Google Cloud Platform.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Augusztus 5-én, az NFT-szektor egyes cégvezetői felvetették a témát, hogy az NFT-k nem a blokkláncokon léteznek.

Egy interjúban Jonathan Victor, A Protocol Labs tisztviselője és Alex Salnikov, a Rarible társalapítója elmagyarázta, hogy technikailag a tokeneket máshol tárolják.

A szakértők kiemelték, hogy a főláncok gyakran nagyon korlátozott méretűek, és hogy sokba kerül az adatok tárolása a blokkláncon.

Az FTX összeomlása által okozott problémák ellenére az NFT ipar továbbra is bízik a szektor jövőjében.

November 22-én az iparág több szereplője is kifejezte a bizalmát, úgy nyilatkozva, hogy a szektor végül rendbe fog jönni.

A vezetők kiemelték, hogy fontos, hogy az NFT közösség arra összpontosítson, hogy több felhasználási módot tudjanak biztosítani a gyűjteményeik számára.


Olvastad már? Az ETH ára december 10-ig 922 dollárra eshet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!