44 millió dollárt kapnak vissza a Celsius ügyfelei

-

A bíróság arra utasította a csődbe ment Celsiust, hogy a letétkezelési szolgáltatása keretein belül tárolt kriptopénzeket juttassa vissza azok tulajdonosainak.

Ez az összeg, 44 millió dollár, azokban a felhasználói fiókokban található, amelyek nem kötötték le a pénzüket a különböző kamatozó termékekben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bloomberg beszámolója alapján a csődeljárást levezető bíró, Martin Glenn szóban utasította a Celsius képviselőit a pénz visszaküldésére.

„Haladjunk előre ebben az ügyben. Azt akarom, hogy az ügyfelek visszakapják a pénzüket, amennyit csak lehet, és amilyen gyorsan csak lehet.”

Az érintett pénz a Celsius webes tárcáiban van, és nagyon kis részét jelenti annak a sok milliárd dollárnak, amellyel a platform tartozik az ügyfeleinek.

A Celsius és a felperesek nemrégiben megegyeztek, hogy azok a kriptopénzek, amelyek nem a különböző kamatozó számlákon, hanem az egyszerű webes tárcákban voltak, nem a céghez tartoznak, hanem a felhasználókhoz.

Ez egy apró részletnek tűnhet, valójában viszont egy rendkívül fontos körülmény, hiszen így azt a pénzt, amelyet a tulajdonosuk soha nem tett be a Celsius Earn programjába, hanem egyszerűen csak a tőzsde tárcáiban tárolt, vissza kell adni a tulajdonosának.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Augusztus 29-én úgy találták, hogy 210 millió dollárnyi kriptó van az ilyen tárcákban, ebből viszont csak 44 millió dollár az, amely megfelel minden szükséges követelménynek.

A Celsius Earn programja lehetővé tette a felhasználóknak, hogy kamatot kapjanak a lekötött kriptopénzeikre, így az ügyfél-vagyon nagy része, amely ezeken a számlákon van, 4,7 milliárd dollár jelenleg zárolás alatt van.

A Celsius szerint, amikor az ügyfelek az ilyen kamatozó tárcákba utalták a kriptóikat, akkor lemondtak azok tulajdonjogáról, hiszen ez a kitétel egyértelműen benne van a felhasználási feltételekben.

Egy nemrégiben publikált Bloomberg jelentés szerint a Celsius el akar adni nagyjából 18 millió dollárnyi stablecoint, hogy a Glenn bíró által utasításba adott visszautalásokat teljesíteni tudja.

Szintén pár nappal ezelőtt jelentették be azt is, hogy a cég dolgozói bizonyos mértékű éves bónuszt kaphatnak az ügyfélpénzekből, amelyek most a Celsiushoz tartoznak.

A jutalmat a kiválasztott dolgozók fogják megkapni, hogy biztosítsák a lojalitásukat a céghez, hogy a Celsius továbbra is folytatni tudja a tevékenységét.

A vállalat alkalmazottai csapatostul mondanak fel, mára már csak 170-en vannak az eredeti, a csődeljárás kezdetekor ott dolgozó 370-ből.


Olvastad már? Rövidtávú XRP befektetők figyelem

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!