Egyre erősebbek a kripto alapjai

-

Sokak szerint jelenleg kifejezetten egészségtelen a kriptoipar helyzete, a bitcoin árfolyama több mint 80%-ot esett 2018-ban, miután kipukkadt a 2017-es lufi.

Olvastad már?  Már bitcoinban is kifizethetjük a vagyonadót egy kanadai városban

Virágzó kriptoipar

A kisebb kereskedők mind otthagyták és számos Wall Street-i cég is akik korábban hatalmas kriptotámogatók voltak.
Azonban a MarketWatch nemrég megosztotta a Flipside Crypto elemzőcég eredményeit, akik szerint egyre erősebbek a kriptopénzek alapjai.
A Flipside FCAS 25 indexe 25 vezető kriptopénz piac érettségét, fejlesztőinek munkát és a felhasználók aktivitását követi nyomon.
Az FCAS 25 értéke jelenleg 794 ponton áll, mely „A” osztályú besorolást jelent.

Ez 24 ponttal magasabb, mint áprilisban, amikor még 8.000 dolláron volt a bitcoin árfolyama, az FCAS legmagasabb értéke 804 pont volt, melyet tavaly ért el.
Dave Balter a Flipsidetól azt mondta a MarketWatchnak, attól még hogy sokak szerint a piac halott az igazság az, hogy továbbra is él és virul.
Balter szerint az index legmeghatározóbb értéke a fejlesztők aktivitása, mely azt mutatja, hogy az összeomlás ellenére tovább folytatódnak a fejlesztések.
Az EOS például jelentős mértékben bezuhant, de „rengeteg fejlesztője van”, melyek mind a platform fejlesztésén dolgoznak, hogy megteremtsék a lehető legjobb tokent és okosszerződés platformot.
Az FCAS 25 javulása mellett az intézményi befektetők érdeklődése is egyre növekszik, például a Fidelity is egyre érdeklődőbb.

A hagyományos ICO-k kezdenek eltűnni, ezzel „egyre több a hiteles fejlesztő, aki érdeklődik a kriptopénzek iránt és új felhasználási területek kidolgozásán dolgozik.”
Mindezek ellenére Balter szerint az index javulása nem vezet majd árrobbanáshoz, és ez logikus is, ha belegondolunk.
Az elmúlt hónapokban egyik irányba sem indult meg igazán a bitcoin árfolyama, még a negatív híreknek sem volt hatása. A Bakkt elhalasztására alig mozgott az árfolyam annak ellenére, hogy ez az egyik legjobban várt projekt.

Akkor mégis mitől fog beindulni a bitcoin?

Ha a bitcoin egyre erősödő alapjai nem fogják beindítani az árfolyamát, akkor sokak szerint az elkövetkezendő feleződés teheti ezt meg.
PlanB, egy piackutató nemrég egy Medium posztban gondolatait osztotta meg gondolatait a 2020-as májusi feleződéssel kapcsolatban, amiről nem rég mi is irtunk.
PlanB szerint a stock-to-flow (SF) arány megmutatja a bitcon értékét a Proof of Work működési elve miatt. A Stock az elérhető készletet jelenti, a Flow az inflációt.

A bitcoin SF értéke jelenleg 25, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi termelődés mellett 25 évbe telne az elérhető készlet kitermelése (17,5 millió bitcoin).
Ez szinte megegyezik az ezüst 22-es SF értékével, de még messze áll az arany 62-es értékétől. PlanB szerint egy eszköz piaci értéke egyenesen arányos az SF értékével.
A feleződéssel az SF érték növekedne, szerinte ezzel akár az 1 billió dollárt is elérheti a bitcoin összpiaci értéke, mellyel 55.000 dolláron lenne az árfolyam.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!
A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!