Egymilliárd dollárnyi kriptopénzt mozgatott meg egy bitcoin bálna

-

Újabb bálna tranzakcióját láthattunk nemrégiben a Bitcoin hálózatán. Egyetlen utalással továbbítottak egy milliárd dollár értékű bitcoint.

Nagy pénz, nagy mozgás

A tranzakció ideje egybeesett a BTC legutóbbi nekirugaszkodásával, mikor nekirontott a 8700 dolláros ellenállási szintnek. A blokklánc adatainak elemzése megmutatja, miszerint az utalás egy hidegtárcából indult, a Bitfinex tőzsdére.

Egy másik érdekesség, hogy szintén ugyanekkor történt a BSV eddigi legnagyobb ármozgása, amely során új rekordot állított be az árfolyam.
A ByteTree elemzőplatform el is indított egy Reddit-beszélgetést, hogy vajon hogyan és miért történt ez a nagy tranzakció.
Az ilyen nagy összegű átutalások általában nagy árfolyamváltozásokkal járnak. A Bitfinex az egyik legnagyobb bitcoin bálna, annak ellenére, hogy tőzsdeként már nincs akkora befolyása, mint régen. Az ilyen bálna-tranzakciók néhány havonta egyszer történnek meg, 2019-ben például mindössze kettőt láthattunk.
Ez a tranzakció viszont még mindig kicsinek számít a tavaly decemberi csúcstartóhoz képest. Akkor három blokkba összesen 8,9 milliárd dollárnyi utalás került bele.
A BTC tranzakciók száma viszonylag stabilan napi 300 000 körül mozog, de az értékek persze változnak. A bálnák előkészítik a terepet a kereskedéshez, vagy egyszerűen csak lecserélik a walleteket.

A nagyfiúk készülnek a kilengésekre?

Az elmúlt pár napban a közepes nagyságú tranzakciók, amelyek a tőzsdékre be- és onnan kiutalásokat jelentik, újabb spekulációknak adtak alapot. Ezek alapján a bálnák rajthoz álltak, hogy kereskedjenek.


A volatilitás mindenesetre nagyobb a szokásosnál, ez szintén nagyobb árfolyammozgásokat jelezhet előre. Ehhez hozzávehetjük, hogy a stablecoinok forgalma is megnőtt néhány millió dollárral. A stabilkoinok szerepe nagy a spot piacokon, növelni tudják a likviditást.
A mostani bálnatranzakció kisebb fennakadást okozott csak, a Coinbase is több jóváírást könyvelt el, ahogy a kereskedés is erősödött.


A Bitcoin-gazdagok listája alapján láthatjuk, hogy a tőzsdéktől eltekintve a különböző méretű BTC összegek hogyan alakulnak. A legalább 1000 bitcoint tartalmazó tárcák száma növekedett, ahogy a 10 000 bitcoin fölötti egyenleggel rendelkezőké is. Ilyen szempontból a BTC sokkal demokratikusabb eloszlású, mint az altok többsége.
A feljebb említett Reddit-beszélgetésben mindenesetre felteszik a kérdést, amennyiben a jövőben szélesebb körben lesz elterjedtebb a bitcoin, annak hátulütői is lesznek-e.
A BTC cenzúraálló, és mivel nagy értékű tranzakciókat is kezelni tud a hálózat, a vagyont a kevésbé tisztességes résztvevők is birtokolhatják és mozgathatják ezáltal.
Ez idáig a blokklánc vizsgálatával alig maroknyi tárcát azonosítottak úgy, mint bitcoin bálna. A kriptopénzt viszont vagyonfelhalmozásra tudják használni különböző rezsimek is, és terrorcselekményeket pénzelhetnek vele.
Emiatt is kapnak nagy figyelmet az ilyen bálnatranzakciók, vagy kiugrások a lánc aktivitásában.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!