A japán lakosok hozzáférésének betiltására készül a Binance

-

A Binance japán ügyfélszolgálatának oldalán január 15-én megjelent egy hír, miszerint a tőzsde határozatlan időre megtiltja japán lakosok hozzáférését a platformhoz.
A korlátozás fokozatosan valósul majd meg, részleteket pedig később közölnek – derül ki a bejelentésből.
A cikk írásakor még semmilyen intézkedést nem foganatosítottak, a japánok pedig továbbra is belátásuk szerint tevékenykedhetnek a váltón.
Tudniillik a Binance – Kínából való kivonulása után – Japánban rendezte be új székhelyét. 2018 márciusában aztán Máltára költöztek, miután a japán szabályozó figyelmeztette őket a váltók üzemeltetéséhez szükséges nemzeti engedély hiányára.

Azóta több tőzsde is regisztrált a szabályozó szerveknél. A Binance-rivális Huobi 2019 januárjában szerezte meg a tanúsítványt, míg a japán LINE BitBoxja szeptemberben biztosította be az engedélyeket.
Lehetséges, hogy a Binance hasonló szabályozói akadályokba ütközik, annak ellenére, hogy hivatalosan nem tartózkodik az országban.
A Kraken kriptováltó még 2018 áprilisában megtiltotta Japán lakosainak szolgálataihoz való hozzáférését, a növekvő költségekre hivatkozva – vagyis valószínűleg a tanúsítvánnyal kapcsolatos követelmények miatt.
Amennyiben a Binance többet árul el a történtekről, cikkünket frissítjük.

Olvastad már? Aggályok merültek fel a kínai nemzeti kriptovaluta-projekt körül

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!