Miért nem tértek még magukhoz az altcoinok?

-

A kriptopiac ismét zöldbe fordult, és a bitcoin vezeti a ralit. Az elmúlt pár évben az altcoinok a nagy testvér mozgását követték, egyelőre pedig nem mutatják az önállóság jeleit.

A BTC a király, az altok tetszhalottak

Az elmúlt évek elkeserítőek voltak az altcointulajdonosok számára. A többségük 80-90%-kal van ATH-juk alatt, és a visszaerősödés távolinak tűnik, ha egyáltalán lehetséges.
Mindössze néhányuk emelkedett – és tartotta meg az értékét – 2019-ben. A 2017-es robbanásszerű növekedés után pedig az összes hatalmasat esett. Miért nem történik már valami?
A LongHash összegyűjtött pár lehetséges indokot. Ezek közül az egyik az, hogy az emberek egyszerűen jobban bíznak a bitcoinban mint az altcoinok ígéreteiben. Régóta velünk van már, sokkal több médiafigyelmet kap, mint bármely más kriptopénz. Sokan pedig már úgy tekintenek rá, mint értéktárolóra.

Ahogy egyre több felhasználója lesz, a volatilitása is valószínűleg csökkenni fog. Az elmúlt időszak közel-keleti eseményei szintén megerősítették a BTC „biztos menedék” szerepét. Az altok viszont egyelőre meg sem közelítik a nagy testvér elterjedtségét, amely mára az iparág standardja lett.
A Bitcoin hálózata szintén komoly szerepet játszik abban, hogy miért áll az altok fölött. A múlt héten állított be új rekordot a hashrátájában, így még ellenállóbb a változtatásokkal, beavatkozásokkal szemben.
A jelentés külön kitér arra is, hogy a SegWit2x bevezetése pont a decentralizáció miatt bukott el. Egyszerűen senkinek sincs mindenre kiterjedő befolyása a hálózaton, még azoknak a bálnáknak sem, akik nagy mennyiségű coint birtokolnak.
Ezzel szemben példaként felhozható, hogy az XRP-t birtokló Ripple cég befolyása akkora a hálózatukon, hogy az elmúlt két évben elképesztő alacsony szintekre dumpolták a tokenárfolyamot.
A bitcoin fejlesztése nem állt meg, jelenleg is izgalmas dolgok vannak folyamatban. A hálózat az olyan új, második rétegű alkalmazások által is erősödik, mint amilyen a Lightning Network.
Jelen pillanatban az Ethereum az első számú okosszerződés-platform, de a Tapscript integrációjával már ez a funkció is elérhető lesz a BTC hálózatán.

Hiányzik a likviditás

Egy másik ok, amely megakadályozza az altcoinok magukhoz térését, az pont a bitcoin sikere – különösen igaz ez az elmúlt évre.
Az elemzések szerint a népszerű listázó oldalakon, mint amilyen a coinmarketcap is, jelen lévő coinok 99%-a nem rendelkezik likviditással. Így pedig kereskedni sem lehet velük.
Tavaly ugyan kevesebb altcoinprojekt végezte a süllyesztőben, mint ’18-ban, de ez sem mond sokat a nagy képet illetően.
Az Ethereumon kívül, amely jelentős részesedést szerzett a decentralizált pénzügyi szolgáltatások piacán, a többi alt nem valami vonzó befektetési lehetőség a bitcoinnal összehasonlítva. Eltarthat egy ideig, mire ez megváltozik.

Olvastad már? QR-kódos beléptetéssel verik át a gyanútlan Discord-felhasználókat

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!