3 modell, 3 különböző irányba jósolja a bitcoin árfolyamát

-

A bitcoin piaci értéke jelentős ingadozásokat és meglepetéseket tartogat, 11 éves fennállása óta a vezető kriptopénz árfolyamát a semmiből láthattuk felemlekedni a 20 000 dolláros csúcsig.

A féktelen növekedéstől a lassú, folyamatos emelkedésig terjednek a jóslatok. Hatalmas árfolyamemelkedés alapozhatja meg a bitcoin jövőjét, amikor már közismertebb és elfogadottabb lesz.
A legoptimistább becslések szerint sokkal nagyobb értékig emelkedhet a bitcoin árfolyama, a pontos összeget három különböző modell alapján próbálják megjósolni.


A legoptimistább becslés exponenciális növekedésre számít, így a bitcoin „a holdig szállhat”. Ebben az esetben szinte korlátlan lesz az árnövekedés, így megegyezik a bitcoin széles körű elterjedésével számító jóslatokkal.
A legelfogadottabb modell az árfolyamgrafikonok alapján próbálja megjósolni a bitcoin jövőjét, a különböző kriptoelemzők és influenszerek is ezt a modellt szokták alkalmazni.
A visszafogottabb jóslatok sokkal alacsonyabb, de hosszú távon kitartó növekedést mutatnak. A különböző modellek ugyan eltérő áringadozásokat vetítenek elő, azonban a bitcoin mindegyik modell szerint megtartja hosszú távon bika irányzatát.
A harmadik modell szerint a kriptopénz a hagyományos pénzügyi eszközökhöz hasonlóan fog növekedni, így lassan, de folyamatosan növekszik majd az árfolyama.

Visszafogottabbak a becslések a 2019-es lassú növekedés után

A bitcoin viselkedése általában újra lángra lobbantja az exponenciális modelleket. Azonban a legtöbbször egy hirtelen emelkedés után lassú oldalazás követi a bitcoin ármozgásait. Az új év optimistán indult, azonban eddig meglehetősen alacsonyabbak az ármozgások.
A határidős szerződések miatt szinte lehetetlenné váltak a múlt hirtelen ármozgásai. Ehelyett a kereskedők jobban ragaszkodnak a különböző ellenállási és támaszszintekhez, amely mellett a rövid távú becslések is meghatározzák a mozgásokat.
Ez egybeesik a klasszikus modellel, amely szerint gyorsabban csökken majd a bitcoin értékemelkedése. A jelenlegi árfolyamokon a bitcoin „már amúgy is a holdon van” a kezdetekhez képest, arra pedig nincs semmi garancia, hogy megdönthetjük-e a korábbi csúcsokat.
2020-ban a modellek újraértékelése is megtörténhet, így a legtöbb vad becslést valószínűleg kiszórják és több támogatót kaphat a klasszikus modell. Bármilyen nagy áremelkedés valószínűleg éves viszonylatban fog megvalósulni a hónapokhoz képest.
A bitcoin negyedik feleződésének hatása is kétségbe vonható, azonban egyesek szerint nagy áremelkedésre számíthatunk a megnövekedett ritkaság miatt. A bitcoin árfolyamát ismét a 8700 dolláros ellenállásnál láthatjuk, a 8000 dolláros támaszszint fölött.
Ezekkel az árfolyamokkal a bitcoin továbbra is egy emelkedő csatornában mozog, azonban nem ígér drámai mozdulatokat.

Olvastad már? Mit jelent a blokklánc forkja, vagyis elágazása?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!