Csak néhány haldokló altkoin, melyekhez egykor nagy reményeket fűztek

-

A mai cikk nem a top altkoinokról fog szólni. Nem azokról a dobogós kriptopénzkeről fogunk írni, akikben nagy potenciálok rejlenek az elkövetkező éveket illetően. Figyelem! 5 haldokló altkoin következik.
De melyek azok az altkoinok, amelyek most is a Taügetoszon várnak halálukra?
Hogyan is vezessük be a „halodkló altkoin” fogalmát? Nos, elsősorban olyan érméről van szó, amelynek értéke megalapításához vagy rekordárfolyamához viszonyítva hatalmas visszahúzódásban van. Gyakran van szó olyan coinokról, amelyek 96-99 százalékos veszteséget szenvedtek el.
Nem, ezeket természetesen nem kell nagyítóval keresgélni. Egy másik tulajdonságukat még a kezdő stádiumukban is azonosíthatjuk: hősünket törlik valamilyen kriptotőzsdéről.
A fejlesztőcsapat lustasága szintén nem szolgál hozzá az altkoin fejlődéséhez. A legegyszerűbb viszont mégis talán az a módszer, ha ránézünk az adott kriptopénz csártjára, és egy kisimult EKG-grafikon jut róla eszünkbe.
Miután a definícióval megbarátkoztunk, nézzük meg, melyek azok az altkoinok, amelyek rekord sebességgel közelítenek a földköpeny forró bugyraiba. Adatainkat a CoinMarketCap szolgáltatta.

1. ARK

Hosszú ideig az ARK nagyon ismert projekt volt a kriptovilágban, a kereskedők és tőzsdék felől pedig elképesztő figyelmet kapott. Végül odáig menetelt, hogy néhány hónapon keresztül élvonalbeli kriptopénznek számított a kereskedések volumene szerint.
Pár kisebb, felfelé irányuló korrekciót leszámítva értéke 2 éve folyamatosan csökken, jelenleg pedig bőven alulról szemléli a top 100 kriptopénzt.
Az ARK ennek ellenére továbbra is megtalálható a Binance palettáján. Abban az esetben, ha a tőzsde egy újabb takarításra szánná el magát, az ARK minden bizonnyal az elsők között szerepel majd a kidobni való lomok között.
*ATH: 9,99 USD
**PTW: 0,15 USD

2. NPXS

Az NPXS szintén sok figyelmet és említést kapott fénykorában. Nemrég azonban a legérdekesebb érmék ranglétráján is találkozhattunk vele, amelyen az elkövetkező évek leginkább kockázatos coinjait listázták. Sokáig több száz satoshin felül kereskedtek vele.
Ára jelenleg 1 satoshi, BTC-vel párosítva éppen ezért problémás az értékesítése. Az vásárlás és eladás egyetlen optimális módja például Ethereum révén történhet.
ATH: 0,016 USD
PTW: 0,00014 USD

3. XVG

A felsorolásból természetesen nem hiányozhat a Verge haldokló altkoin sem. Az XVG sokáig tartotta magát a top kriptopénzek között, nemcsak árfolyamát, de felhasználhatóságát is tekintve. 2017 végén mind globális, mind pedig közép-európai viszonylatban is elképesztő hájp övezte.
Szinte minden portálon cikkeztek róla, a közösségi hálókon pedig a leginkább követett és említett coinok között szerepelt. Az XVG azonban nem most éli legjobb idejét. Rekordárfolyamához képest nagyjából 99 százalékos veszteségben van, az iránta való érdeklődés pedig hónapról hónapra csökken.
ATH: 0,3 USD
PTW: 0,0038 USD

4. BCN

A BCN, BeCeNevén Bytecoin eredetileg olyan projektnek indult, amely majd a BTC-vel, Dashsel vagy Moneróval veszi fel a versenyt. Akárcsak az XVG, ő is sokat tartózkodott a legjobb altok között. 2018-ban azonban grafikonja inkább egy „pump & dump” coinhoz hasonlított.
Ez az árfejlődés persze nem annyira szokatlan a kriptvilágban. Egy hosszabb csökkenés után aztán felébredt, majd növekedni kezdett. 2019 a BCN számára egyenesen pusztítónak minősült. Egész éven – egyetlen korrekció nélkül – 20 satoshiról 4 satoshira csökkent értéke. 2018-as rekordárfolyama ehhez képest 400 satoshi volt.
ATH: 0,03 USD
PTW: 0,00031 USD

5. ETN

Kisebb, 2018 második feléből származó növekedéseket leszámítva szinte semmi lényegeset nem mutatott grafikonján. Amióta tőzsdén listázták, értéke folyamatosan csökken, néhány váltó már el is távolította kínálata közül.
Talán csak kevés befektetőnek jutna eszébe ebből a kriptóból bevásárolni. A haldokló altkoin projektjével egyébként nincs gond, a kriptó megszállottjait mégsem sikerült meggyőzni, lassan pedig a feledés homályába vész.
ATH: 0,24 USD
PTW: 0,004 USD
*rekordárfolyam
**árfolyam a cikk írásakor

Olvastad már? Mit jelent az árfolyamra nézve a bitcoin bányászási nehézség változása?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!