Mit jelent az árfolyamra nézve a bitcoin bányászási nehézség változása?

-

A héten komoly mértékben változott a bitcoin bányászási nehézség, amely nagy hatással lesz a kitermelésre, és így az árakat is befolyásolhatja.
Három hónapja először láttunk zöld gyertyát a heti grafikonon, így még akár a trendfordulás is esélyessé vált.

Növekszik a nehézség

A Bitcoin hálózatán a nehézség szintje mutatja meg, hogy mennyi erőforrást igényel a megfelelő hash megtalálása. A blokkok generálásához a teljes hálózat által megállapított érték alatti hash-t kell találnunk.
Valamint bele kell számolnunk, hogy számos bányászpool is azon versenyez, hogy az őáltala talált érték legyen a nyerő.
A bitcoin esetében a bányászási nehézség minden 2016. blokk után automatikusan változik, a hálózat a résztvevő bányászok száma és kapacitása függvényében határozza meg, hogy a következő körben mekkora lesz az értéke.
A nehézséget a hashráta is befolyásolja, az pedig mostanában rekordmagasságokban van. Ezért is volt egyértelmű, hogy növekednie kell.


A Bitinfocharts adatai alapján jelenleg 13,8 TH a Bitcoin nehézségi szintje, ilyen magas még sosem volt. Ez 8%-kal növekszik majd, 15 TH-re, amely még jobban megnehezíti az új blokkok megtalálását. Ez pedig említésre méltó dolog, mert a szokásos változás 1-2% körüli érték szokott lenni.
A hashráta, amely a hálózat teljes számítási kapacitását mutatja, szintén rekordmagasságban van, 117 EH/s értékkel.
Ez tulajdonképpen azt mutatja, hogy a bányászok semmiféleképpen nem tervezik a kapitulációt a májusi felezés előtt.


A kriptoszférában gyakori szóbeszéd, hogy a nyugati és a kínai bányászok között hash-háború dúl, és emiatt magas a hashráta. A kínai bányászpoolok, akik jelenleg túlsúlyban vannak a hálózaton, azért tarthatják magasan a hashrátát, hogy ezzel kiejtsék a versenyből a nyugati versenytársaikat, akiknek amúgy is magasabb villanyszámlát kell fizetniük.
A most hozzáférhető hardverekkel a jelenlegi hashráta és nehézség mellett nehezebb lesz a bányászat. Ennek pedig a négy hónap múlva esedékes felezés után még nagyobb jelentősége lesz.

Rövid távú kilátások

A bitcoin a 8000 dolláros sávban tartózkodik, és október óta a legpozitívabb hetet zárta, mikor a Kínából érkező blokklánc-támogató hírek hatására megindult az árfolyam.
A hétvége legjobb mozzanata az volt, amikor a BTC megállapodott a 8100-as szintnél. Idén eddig így 12,5%-os emelkedésen van túl, és a hosszú távú indikátorok szép lassan ismét mindannyian bikás irányba fordulnak.
A nehézség növekedése és a magas hashráta a hálózat erejét mutatja, viszont nem reflektál közvetlenül az árfolyamra.
Ha a bányászok úgy döntenek, az eladással kivárják a felezést, a következő pár hónap kétségkívül kifejezetten bikás hangulatban fog telni a BTC számára.

Olvastad már? A Litecoin ralizik, 40 milliót mégis egy éve nem mozgattak

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!