2020 elején a litecoin egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen előre jelezheti az altcoinszezont, sokak szerint pedig még a BTC viselkedését is. Az 50 dolláros szint megközelítésével ismét emelkedőre fordult a coin.

A bálnák nem sietnek az LTC eladásával

Az árfolyamok tekintetében érdemes hozzátenni, hogy egy nagy rakás LTC már legalább egy éve mozdulatlan. A hálózati aktivitás, a tranzakciók száma lecsökkent, de sok nagy játékos és hodler van, akik a jobb időkre várnak.

Egy nemrégiben publikált elemzés megmutatta, hogy a litecoin 63 milliós készletéből 40 millió mozdulatlanul áll már egy éve.

Ezek között van, amely tőzsdék számláin található, de a nagy többségük korai elfogadó vagy új piacra lépő lehet.

Franklyn Richards a litecoin.com-tól így fogalmazta ezt meg:

„Lehet értelmezni máshogyan is, de a mi fő következtetésünk ezen adatok alapján az, hogy az érmék jelentős részét erős kézzel fogják a hosszú távú bikás befektetők. Ők inkább felhalmoznak, ezzel együtt pedig csökkentik az eladási nyomást is a piacon.”

A litecoin új ralira készülhet, a BTC-t is lekörözve

Az LTC csártján új irány rajzolódik ki a legutóbbi visszahúzódás óta. A feleződés jelentős emelkedést hozott, utána viszont az árfolyam összeomlott. A likviditásra mindenesetre nem lehet panasz, jelenleg 4,7 milliárd dolláros volument láthatunk.

Az érme a legtöbb nagy tőzsdén jelen van, az OKEx-en pedig még határidős szerződés is köthető rá. Az LTC megbízható projektnek tűnik, a következő bikafutam esetén komoly emelkedési lehetőséggel.

Sokan abban reménykednek, hogy az LTC előre jelezheti az új bitcoinemelkedést is. A két projekt jó viszonyt ápol egymással, nincs számottevő ellentét a két támogatói közösség között.

Az LTC jelenleg 50 dollár körüli összegért cserél gazdát, ez a múlt héthez képest nagyjából 16%-os emelkedés. Satoshiban számolva is növekedett: 0,005-ről 0,006-ra.

Ezek alapján a litecoin még nagyobb aktivitást mutathat majd a következő hetek során. Az LTC egyike a kevés coinnak, amely likviditást szokott kapni a bitcoin piacáról, köszönhetően a nagy stablecoin piacának.

Ázsiában kifejezetten népszerűnek számít, és az elmúlt csendes hónapok után egy felfutás lehetőségét ígéri.

Olvastad már? Készül a kínai nemzeti blokklánc: a tervek szerint idén áprilisában startol el

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂