Készül a kínai nemzeti blokklánc: a tervek szerint idén áprilisában startol el

-

2020 a jövő éve lesz. Elsősorban azon technológiáé, amelyet nemrég még csak a science fictionökben láthattunk. A kínai blokklánc révén új lehetőségek nyílnak meg a kommunista ország előtt.

A kínai blokklánc lassan de biztosan valósággá válik. A 2019. novemberi tesztváltozat bemutatása után a kínai lakosok 2020 áprilisában örülhetnek a hivatalos indításnak.

Kína célja ezzel az, hogy támogassa az ország új kriptocégeit, valamint, hogy olyan biztonságos és skálázható decentralizált adatbázist hozzon létre, amely egyebek mellett segít az okosvárosok (smart cities) és a digitális gazdaság kifejlesztésében.

A projekt fejlesztésében a kormány és a kínai magáncégek ereje összpontosul. Oroszlánrésznyi szerepet kapott a SIC kormányszervezet, a kormány által támogatott China Mobile mobilszolgáltató, a kormány által támogatott China UionPay fizetési hálózat, valamint sokan mások.

A 2019 októberétől 2020 márciusáig tartó tesztidőszakban a projektben csaknem 400 kínai vállalat vesz részt, csak a blokkláncon pedig nagyjából 600 fejlesztő dolgozik.

A blokkláncra elsőként Csöcsiang tartomány fővárosa, Hangcsou csatlakozott rá.

Európai és amerikai blokkláncok látóhatáron túl

Kína októbertől nyíltan támogatja a blokklánc-technológia fejlesztését. A nemzeti hálózat elindítása fontos lépés lenne a nyugati nagyhatalmak, az USA és az EU megelőzésében.

Ez utóbbiak azonban nem tudtak még sokat felmutatni, sőt, még akadályozzák is a magánvállalatokat abban, hogy saját blokkláncot fejlesszenek (Facebook Libra).

A kínai nemzeti blokklánc elindítása révén Kína tovább növeli országának modernizációját, ezenfelül tovább építi a világuralom felé vezető ösvényét.

Az USA részéről minderre az egyetlen válasz sajnos a kereskedési háború, amely az amerikai lakosokat érinti a legérzékenyebben.

Európa azért valamivel előrébb van, ha figyelembe vesszük az EuroCoin kezdeményezést. Egy rendes, egész európára kiterjedő blokklánc azonban továbbra is várat magára.

Arról persze nem szabad elfeledkeznünk, hogy a „kínai blokklánc” kifejezés hallatán semmiképp se keverjük össze a fogalmakat a „bitcoin blokklánc”-éval.

Ez utóbbi egy teljesen decentralizált, elsősorban egy internetes pénz mögöttes technológiája.

A kínai blokklánc ezzel szemben nem csak pénztovábbításra lenne használható, és ami a legfontosabb: egyáltalán nem lenne decentralizált.

Olvastad már? Nehéz helyzetbe kerülhet néhány brazil kriptováltó

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂
microcoin

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!