Nehéz helyzetbe kerülhet néhány brazil kriptováltó

-

Két nagy brazil kereskedelmi bank, az Itaú és a Banco Bradesco is elutasította azt a megállapodást, amely megakadályozná őket brazil kriptováltó számlák zárolásában.

A Criptonotícias hírportál szerint a Banco Bradesco, Brazília egyik legnagyobb kereskedelmi bankja volt az első, aki megtagadta annak a megállapodásnak a betartását, amely megakadályozta a pénzügyi intézményeket abban, hogy töröljék a helyi kriptopénzváltók bankszámláit.

A brazil Gazdasági Védelmi Tanács (CADE) 2019. decemberi döntése értelmében a helyi kriptopénzváltók nem rendelkezhetnek bank által vezetett számlákkal.

A pénzügyi intézetek azzal érveltek, hogy nincsenek szigorú ügyfél-azonosítási eljárások a váltók körében. Ez azt jelenti, hogy a pénzmosás veszélyének teszik ki a gazdaságot.

Döntésében a CADE az alábbit írta:

A bankok döntése, miszerint zárolják a számlákat és megtagadják a számlanyitást [a kriptopénzváltók számára], észszerű.

A CADE azért kötelezhette a bankokat a helyi kiptopénzváltók számláinak zárolására, mivel semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a lépés ütközne a monopóliumellenes szabályokkal.

A rendeletre válaszul a Brazil Kriptopénz és Blokklánc Szövetség (ABCB) fellebbezést nyújtott be, amelyben 14 érvvel tiltakoznak a döntés ellen.

Ezek között szerepel a „bizonytalanság”, „mulasztás” és az „ellentmondások”.

A Banco Bradesco megismételte, hogy a kriptopénzek felvetik a pénzmosás kockázatát. Éppen ezért az ABCB minden olyan kérelmét visszautasítja, amely a kriptovaluta-váltókat illető számlanyitási és -vezetési ügyleteket illeti.

A Banco Itaúval, egy másik jelentős brazil bankkal karöltve úgy döntöttek, megtámadják a fellebbezést.

Több brazil kriptováltó már egy éve küzd a kereskedelmi bankokkal, ez a harc pedig nem fog belátható időn belül megszűnni.

A bankok brazil emberekhez való hozzáállása ennek ellenére igencsak kriptobarátnak tűnik: Ceará állam fővárosában, Fortalezában például tömegközlekedési jegyeket is vehetünk BTC-ért.

A brazil jegybank a Nemzetközi Valutaalap (IMF) iránymutatásai szerint jár el, a bitcoinhoz hasonló kriptopénzeket ennek értelmében hivatalosan is pénzügyi eszközként ismerték el.

Olvastad már? A Monero 30%-ot emelkedett a múlt héten, összeszedtük az okokat

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!