A Monero 30%-ot emelkedett a múlt héten, összeszedtük az okokat

-

A Monero árfolyama az elmúlt 7 napban 30 százalékot emelkedett, amikor 44 dollárról 58 dollárra nőtt értéke.
A hihetetlen kiugráshoz valószínűleg hozzájárult a rekord hashráta; a Monero erős technológiája, amely lehetővé teszi a valódi anonimitást; valamint a Coinbase-vezérigazgató Brian Armstrong anonimitást biztosító kriptopénzeket illető optimizmusa.

Erősödnek a Monero alapjai

Az elmúlt két évben a Monero feltornázta magát a top 10 kriptopénz közé, maga mögé utasítva ezzel a Cardanót és a Stellart.
Olyan jól finanszírozott, magánélet-központú, aktív fejesztő- és felhasználói közösséggel rendelkező projekteket előzött meg, mint a Zcash vagy a Dash.
A Monero továbbra is egyike marad azon kriptopénzeknek, amely a blokkláncelemző cégek nyomon követései ellen is teljes anonimitást nyújt. Az Chainalysishez hasonló vállalatok már fejlesztenek a Monero elemzését lehetővé tévő technológiákat, eddig azonban még nem jártak sikerrel.
Kimberly Grauer, a Chainalysis vezető közgazdásza 2019 januárjában azt mondta, hogy a Monero az elkövetkező években is a csapat elsődleges prioritása marad.


Az olyan versenytársakkal ellentétben, mint a Zcash, a Monero nem kínál semmilyen alternatívát nem privát tranzakciók feldolgozására. A hálózaton zajló minden egyes fizetés anonim és teljesen titkosított.
A Monero robusztus technológiája és anonimitása, együtt a növekvő hashrátával és a felhasználói aktivitással, további lendületet adott a Monero növekedésének.
A Coinbase egy hivatalos blogbejegyzésében Armstrong azt mondta, hogy a magánélet védelmét megcélzó blokklánchálózatok a jövő évtized mainstream funkciói lesznek.

Miért vannak jó esélyei a sikerre?

Ahogy azt Jaroslav Jakubček, az Europol stratégiai elemzője egy webinárium keretén belül elmondta, a Monero-tranzakciók nyomon követhetetlenek.
Ez az egyetlen kriptopénz, amelyet mind a hatóságok, mind pedig a blokkláncelemző cégek következetesen nyomon követhetetlenként jellemeznek.

Árfolyamok


Hogy pont ez a teljes anonimitás vezet-e majd mindent elsöprő sikerhez – vagy vereséghez –, idővel kiderül.
Elindulásakor a Zcash felé is jelentős optimizmust tápláltak, mivel lehetővé tette felhasználóinak, hogy privát, valamint nem privát tranzakciókat egyaránt megvalósíthassanak.
A Monero és a Zcash összértéke közötti szakadék azonban arra enged következtetni, hogy a piac inkább a Monerót emeli a többi privát kriptopénz fölé.
A teljes anonimitás révén az XMR-hez hasonló funkciókat a globális piacon egyetlen kriptopénz sem kínálja.
Szintén azt jelenti, hogy komoly nyomással kell szembenéznie hatósági oldalról. Ennek volt betudható, hogy a Monerót korábban az összes japán tőzsdéről el kellett távolítani.
Az XMR jelenlegi árfolyam-tendenciáját elnézve látszik, hogy a befektetők felismerték a Moneróban, mint magánélet-központú kriptopénzben rejlő lehetőségeit a globális piac számára.

Olvastad már? Ethereum-blokklánc a menő: Több milliárd dollár értékű cégek építenek rá

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!