Bloomberg: A bitcoin elfogadottsága fog győztesként kikerülni a versenyből

-

Mike McGlone, a Bloomberg árupiaci elemzője publikált egy összefoglalást, amely szerint a bitcoin 2020-ban is folytatni fogja a növekedést. Ezzel pedig „meg fogja nyerni az adoptációért folyó versenyt”. Így természetesen növekedhet a bitcoin elfogadottsága is.
Az elemzés alapján két faktor is szerepet játszik a bitcoin sikerében: az egyik a limitált, 21 milliós készlet, a másik pedig az az egyre jobban terjedő nézet, amely alapján vagyontárolóként, értékmegőrzőként használható.
A zéró készletnövekedéshez vezető úton az idei évben mindössze a végső mennyiség 2,5 %-a kerül kibocsátásra.
Ahogyan az elemzés megfogalmazza:

„A végkövetkeztetésünk egyszerűen megfogalmazható: a bitcoin végül elfogadottá válik. Egy olyan környezetben, ahol a független kvázi-pénzeket elismerik, értéktárolóként fog működni.”

McGlone azt is elmondta, a vezető kriptopénz volatilitása csökkenni fog, 6000 dollárnál támaszt talál, felső ellenállásként pedig a 10 000 dollár szolgál majd.

Ezzel együtt lehetséges, hogy a bitcoin ismét megközelíti a 2019-es éves csúcsát, a 14000-ret, de szerinte nem fogja tudni sokáig tartani azt. Ha viszont továbbra is sikerül fenntartania mostani népszerűségét, a bitcoin elfogadottsága tovább növekedhet.

A BTC az előző évben beállított szintek körül maradhat. A főbb használt indikátorok, mint amilyen a mérhető vásárlói igény, vagy a használt címek számának stabilitása, mind azt jelzik, hogy nem fog túlzottan változni az ár.
A többi kriptopénz kapcsán a jelentés úgy fogalmaz, túl sokan versenyeznek az elterjedésért, ez pedig a piaci árak csökkenéséhez vezet.
Hogy a kriptopénzeknek a jövőben is legyen jelentőségük, a gyorsan növekedő készletnek csökkennie kell. Csak az elmúlt évben háromezer új kriptoprojekt született.
Ahogy a grafikon sugallja, az új coinok megjelenésének a lelassulása egybeesett a 2018-as év végi piaci mélyponttal.

Olvastad már? A 2020-as CES-en bemutatják a világ egyik első blokklánctelefonját

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!