2019-ben kevesebb volt a halott altcoinok száma, újra felvirágozhat a piac?

-

Az elmúlt két év brutális volt a legtöbb alternatív kriptopénz számára. Azonban van egy pozitív mutató is, miszerint kevesebb volt a halott altcoinok száma 2019-ben, mint 2018-ban.

2019 nem volt olyan rossz az altkoinok számára

2019-ben ismét a bitcoin lett a kriptopénzek megkérdőjelezhetetlen királya. Csak néhány olyan altkoin teljesített jobban a vezető kriptovalutánál, mint a binance coin, chainlink és a HT.
A LongHash legújabb kutatása alapján 2019-ben 20%-kal kevesebb kriptopénz tűnt el 2018-hoz képest.
A kutatás a DeadCoin.com weboldalán mélyült el, amely 2017 szeptembere óta 1840 megszűnt kriptoprojektet szedett össze. Az adatok szerint 2019-ben 518 projekt szűnt meg, míg 2018-ban 647.
Az olyan projektek tartoznak a „halottak” közé, amelyek eltűntek, feltörték őket, csalások voltak, vagy csak paródiák. A legtöbb halott projekt a csalás kategóriába esett, legalább 60%-uk végezte itt.
A kutatás hozzátette, hogy a legtöbb projekt 2019 első felében halálozott el, az elhúzódó kriptotél során. 283 projekt szűnt meg az első negyedévben, vagyis több mint a felük.
A második negyedévben kezdtek helyreállni a piacok, ami magyarázat lehet arra miért tűnt el kevesebb projekt az év többi részében.
A további kutatások azt mutatják, hogy az új blokkláncprojektek száma hatalmasat csökkent 2017 óta, ugyanis a csalók más módszerekhez folyamodnak, a gyenge projektek pedig eltűnnek.

A pénzzé tehetőség hiánya

Egy másik mutató, ami jelzi egy altkoin „halálát” a kereskedelmi forgalma vagy pénzzé tehetősége.
A Bitcoinist nemrég megírta, hogy az altkoinok nagyjából 95%-a nem rendelkezik lényeges forgalommal, amely tény sok projekt halálát jelentheti. Nagyjából csak a vezető 20 kriptopénznek van jelentős kereskedelmi forgalma.
A CMC jelenlegi adatai alapján kereskedelmi forgalom szerint a VeChain a 20. token, a stabilkoinokkal nem számolva. Csupán 80 000 dollár a napi forgalma, ami jól tükrözi az altkoinok alacsony pénzzé tehetőségét.
Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor a következő altkoinszezonra is sokat várhatunk, ha lesz még valaha egyáltalán. A LongHash hozzátette, hogy valószínűleg sokkal több halott projekt lesz, ha a 2018-as ICO-k kifutnak vagyonukból.
Mindemellett a bitcoin tovább birtokolja a piacot, összértéke kiteszi a teljes kriptopiac 70%-át. A halott altcoinok temetője eközben telíthetetlennek tűnik.

Olvastad már? A Litecoin okozta a Bitcoin mostani áremelkedését?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!