2019-ben kevesebb volt a halott altcoinok száma, újra felvirágozhat a piac?

-

Az elmúlt két év brutális volt a legtöbb alternatív kriptopénz számára. Azonban van egy pozitív mutató is, miszerint kevesebb volt a halott altcoinok száma 2019-ben, mint 2018-ban.

2019 nem volt olyan rossz az altkoinok számára

2019-ben ismét a bitcoin lett a kriptopénzek megkérdőjelezhetetlen királya. Csak néhány olyan altkoin teljesített jobban a vezető kriptovalutánál, mint a binance coin, chainlink és a HT.
A LongHash legújabb kutatása alapján 2019-ben 20%-kal kevesebb kriptopénz tűnt el 2018-hoz képest.
A kutatás a DeadCoin.com weboldalán mélyült el, amely 2017 szeptembere óta 1840 megszűnt kriptoprojektet szedett össze. Az adatok szerint 2019-ben 518 projekt szűnt meg, míg 2018-ban 647.
Az olyan projektek tartoznak a „halottak” közé, amelyek eltűntek, feltörték őket, csalások voltak, vagy csak paródiák. A legtöbb halott projekt a csalás kategóriába esett, legalább 60%-uk végezte itt.
A kutatás hozzátette, hogy a legtöbb projekt 2019 első felében halálozott el, az elhúzódó kriptotél során. 283 projekt szűnt meg az első negyedévben, vagyis több mint a felük.
A második negyedévben kezdtek helyreállni a piacok, ami magyarázat lehet arra miért tűnt el kevesebb projekt az év többi részében.
A további kutatások azt mutatják, hogy az új blokkláncprojektek száma hatalmasat csökkent 2017 óta, ugyanis a csalók más módszerekhez folyamodnak, a gyenge projektek pedig eltűnnek.

A pénzzé tehetőség hiánya

Egy másik mutató, ami jelzi egy altkoin „halálát” a kereskedelmi forgalma vagy pénzzé tehetősége.
A Bitcoinist nemrég megírta, hogy az altkoinok nagyjából 95%-a nem rendelkezik lényeges forgalommal, amely tény sok projekt halálát jelentheti. Nagyjából csak a vezető 20 kriptopénznek van jelentős kereskedelmi forgalma.
A CMC jelenlegi adatai alapján kereskedelmi forgalom szerint a VeChain a 20. token, a stabilkoinokkal nem számolva. Csupán 80 000 dollár a napi forgalma, ami jól tükrözi az altkoinok alacsony pénzzé tehetőségét.
Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor a következő altkoinszezonra is sokat várhatunk, ha lesz még valaha egyáltalán. A LongHash hozzátette, hogy valószínűleg sokkal több halott projekt lesz, ha a 2018-as ICO-k kifutnak vagyonukból.
Mindemellett a bitcoin tovább birtokolja a piacot, összértéke kiteszi a teljes kriptopiac 70%-át. A halott altcoinok temetője eközben telíthetetlennek tűnik.

Olvastad már? A Litecoin okozta a Bitcoin mostani áremelkedését?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez nem néz ki jól a Bitcoin Hodlerek, figyelmeztet Peter Schiff

Schiff egy pszichológiai vonalat mutatott be, amelyet a Bitcoinnak fenn kell tartania, hogy elkerüljön egy hevesebb árkorrekciót. A Peter Schiff újabb verbális támadást hajtott végre az...

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!