Hamarosan indul a CME opciós bitcoin határidős kereskedése

-

A CME Csoport január 13-án elindítja saját opciós bitcoin határidős kereskedési szolgáltatását. Ezzel a kriptopénzeket övező növekvő érdeklődésre, és az ügyfeleik igényeire válaszol.
Az Egyesült Államok felügyeleti szerveitől már korábban megkapta az engedélyt többféle kriptó-alapú származékos pénzügyi termék piacra bocsátására, így semmi akadálya nincs a szolgáltatás tervezett, januári indításának.
A CME, válaszul az ügyfelei növekvő érdeklődésére a kriptó iránt, a határidős ügyletei mellett mostantól opciós szerződéseket is kínálni fog.
Ezt a szolgáltatást tavaly novemberben hivatalosan is bejelentették.

Mindent az opciókról

A CME a saját weboldalán közli a részleteket az érdeklődők számára, hogy pontosan milyen opciós szolgáltatásokat kínál számukra. Emellett természetesen van egy összefoglalás is, hogy egyáltalán mit kell tudni az opciós kereskedésről.
Az oktatóanyag, amely a „Mindent az opciókról” néven fut, a CME Intézet több, opciókkal foglalkozó oktatóanyagának a gyűjteménye.
A CME azért végzi el maga ezt a fajta oktatást, hogy az azt igénybe vevők könnyen érthető formában kapják meg az összes fontos információt.
A kereskedők minden típusát igyekeznek megszólítani. Emellett szimulált piaci esettanulmányokat is bemutatnak, hogy a belépési pontok, kereskedési stratégiák, és magának az opciós kereskedésnek az alap jellemzői hogyan működnek, milyen hatással vannak a hozamokra.
Az anyag 15 leckéből áll, amely az opciós kereskedés világába vezeti be a trédereket. Más, szintén fontos kurzusok a különböző stratégiákkal, taktikákkal foglalkoznak.
A vállalat emellett természetesen az értékpapír-kereskedők vagy az elemzés iránt érdeklődők számára is nyújt opciós oktatást.

A bitcoin opciós határidős kereskedés előnyei

A hamarosan elérhetővé váló szolgáltatás több előnnyel is jár az azt igénybe vevő kereskedők számára.
A bejelentés szerint az árfolyamot például a CME saját, Bitcoin Reference Rate, szabályozott árképzési eszköze alapján fogják meghatározni. Ez a nagyobb bitcointőzsdék és kereskedési platformok árai alapján fogja meghatározni a napi árakat.
Az Opciók úgy kerülnek kialakításra, hogy az aktívan kereskedett bitcoinalapú határidős szerződésekkel összhangban legyenek.
A kereskedők, akik egy ilyen ügyletet nyitnak, komoly összeget tudnak spórolni a tőkeáttételen, ennek köszönhetően pedig különösen jó a tőkehatékonyság.
Ezzel csökken a harmadik fél, jelen esetben a CME részvétele miatti kockázat mértéke.
Az opciós lehetőségek így növelik a kereskedő kockázat-menedzselési lehetőségeinek, és a választható stratégiáinak számát. Emellett természetesen segítik a befektetési célok elérését.

Milyen is egy ilyen szerződés?

1 bitcoin határidős szerződés 5 BTC-t reprezentál, az ár pedig USA dollárban van meghatározva. A minimum árlépcső 5 indexpont (ez most 25 dollár), és a ciklus legfeljebb hat egymást követő hónap lehet.
Egy blokkba legalább 5 szerződés kell. Az utolsó kereskedési nap pedig minden szerződéses hónap utolsó péntekje.
A lejáró szerződések szintén az utolsó kereskedési napon, londoni idő szerint 16:00-kor zárulnak le. A lejáratról és a többi részletről a felhasználási feltételek között lehet több információt találni.

Olvastad már? Bloomberg: A bitcoin meg fogja nyerni az elfogadottságért zajló versenyt

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!