Mostantól „pro-BTC” minőségben is bárki lehet bitcointámogató

-

A bitcoinközösség a többi online közösséghez hasonlóan gyakorta leragad olyan mémek és kulcsmondatok mellett, mint a „HODL”, „6.15 BTC” és „a feleződés már be van árazva.” A legújabb ilyen a „pro-BTC”, vagyis bitcointámogató.
Könnyen előfordulhat, hogy ezekkel már találkoztál, ugyanis gyakran ismétlődnek a közösségi oldalakon.
A mostani kifejezésnek nem olyan egyszerű a definíciója, mint a HODL-nek, ami egyszerűen azt a stratégiát jelenti, amikor valaki sosem tervezi eladni bitcoinját.

A pro-BTC eredete

2020. január 3-án 11 éves lett a bitcoin első, vagyis genezis blokkja. Balaji S. Srinivasan, az Earn.com és a Coin Center alapítója és a Coinbase korábbi technológiai igazgatója bemutatta legújabb projektjét: a Nakamoto.com-ot.
Az új oldal azt ígéri, hogy egy új „általános közérdekű oldal lesz a kriptoközösség részére”, amely a bitcoinhoz kapcsolódó technológiák terjedését próbálja segíteni, az ipar legfontosabb szereplőivel.
Ez az egész ártalmatlannak tűnhet, azonban a bitcoinmaximalisták gyorsan lecsaptak rá, ugyanis találtak valamit a Nakamoto.com „About” aloldalán, ami nem tetszett nekik: csakis olyanoktól fogadnak el ugyanis bejegyzéseket, akik „hosszú távon bitcointámogatók.”
A bitcoinmaximalisták azért is mérgesek, mert olyan nevek szerepelnek az oldalon, mint a bitcoin casht támogató Roger Ver, vagy az EOS-társalapító, Dan Larimer, akik korábban már felszólaltak a bitcoin ellen.
Ez az ellentmondás nagy port kavart a Twitteren, így felmerült a kérdés, vajon ki vallhatja magát bitcointámogatónak?

Ki lehet pro-BTC?

Srinivasan is beszállt a vitába, leírta, hogy szerinte ki lehet pro-BTC.
Egy üzenetben azt írta két lehetőség van rá, hogy pro-BTC legyél: ha a közösség azt mondja, hogy az vagy és ha hosszú időre vagy ideje birtokolsz bitcoint.


Adam Back, a bitcoin fejlesztésével foglalkozó Blockstream alapítója és a Satoshi Nakamoto által használt számítási rendszer megalkotója szerint ez ennél kicsit feketébb és fehérebb.
Azt írta, hogy a kriptoszféra legtöbb tagja, „még a hivatásos becsmérlők is” bitcointámogatók, mivel szerinte a legtöbb altkoinvásárlásból származó vagyon a bitcoinnál köt ki.
Back szerint:

 „Valójában a legtöbb ember pro-BTC, még a hivatásos becsmérlők is, ugyanis a legtöbb ICO/altkoin vagyona végül a bitcoinnál köt ki. A bitcoin internetes készpénz, nem csak egy közösség. Ez a digitális arany amire mindenki vágyik, a barátaid, idegenek, ellenségeid, az altkoinok reklámozói, a törvényhozók, a bankárok és még a csalók is.”

A @Bitcoin Twitter-oldal, amelyet korábban a bitcoin cash népszerűsítésére használtak, más álláspontot foglalt Back „szinte mindenki pro-BTC” kijelentéséhez képest.
Az oldal üzemeltetője azt írta, hogy magánszemélyek, akik a következő dolgokat csinálják nem vallhatják pro-BTC-nek magukat:

  1. láncelágazással saját valutát próbáltak indítani
  2. az újoncok között megpróbálták népszerűsíteni a bitcoin casht,
  3. altkoin-népszerűsítőként megpróbálták aláásni a bitcoin technológiáját és közösségét


Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs megegyezés a pro-BTC bitcointámogató jelentését illetően, még az Urban Dictionary szerint sem.

Számít ez egyáltalán?

Ez a mém ugyan a kriptoközösségben már gyorsan elterjedt, tulajdonképpen a bitcoinmaximalisták csak erről beszélnek a Twitteren, valamint számos kommentátor is beszállt a vitába, azonban egyesek szerint lényegtelen, hogy ki számít bitcointámogatónak.
Azonban az is lehet, hogy pont azok ártanak az iparnak, akik szerint ez a kérdés lényegtelen.
David Nage, az Arca kriptoalap és kutatási cég vezetője azt írta, hogy az ilyen jelzőknek egyáltalán nincs értéke.

 „Van egy eredeti ötletem: ne találjunk ki új felesleges jelzőket egymásra. A jelzőket hagyjuk meg az elavult rendszereknek, amiken javítani szeretnénk. Ez nem jó semmire csak, hogy megossza az embereket, akiknek egységben kellene lenniük.”

Colin Enstad hasonlóan vélekedett, az alábbi Twitter üzenetben próbálta szemléltetni, hogy mennyire értelmetlen ez a pro-BTC bitcointámogató vita:

 „Twitter-maximalizmus: Azon vitatkozni, hogy mit jelent a „-pro-BTC”, hogy továbbra is megosszák azokat akik nem állnak be a sorba.”

Olvastad már? 2019-ben kevesebb volt a halott altcoinok száma, újra felvirágozhat a piac?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!