Craig Wright egy szatosival sem tartozik Dave Kleimannak

-

Az Egyesült Államok kerületi bírója úgy döntött, hogy Craig Wright nem köteles fele bitcointartalékát Dave Kleiman rendelkezésére bocsátania.
Bruce Reinhart amerikai bíró tavaly augusztusban hozott döntést abban a régóta folyó jogi csatározásban, amely 1,1 millió bitcoinról szól.
Arról az 1,1 millió bitcoinról, amelyet Wright és Kleiman együtt bányászott a bitcoin korai napjaiban, nem sokkal azután, hogy Wright bejelentette, miszerint ő találta azt fel.
A floridai kerületi bírósághoz január 10-én benyújtott dokumentumok értelmében Beth Bloom bíró úgy döntött, hogy Reinhart korábbi végzése nem volt megfelelő.

A hamis állítások miatt Wright is büntetést kapott

Ahogy arról korábban többen is beszámoltak, 2019 augusztusában Reinhart szerint Wright hamis dokumentumokat nyújtott be. És azt javasolta, hogy az állítólagosan bányászott egymillió bitcoin 50 százalékát ossza meg a Kleiman családdal.
Ennek ellenére a legutóbbi bírósági végzés értelmében a szankció nem volt helytálló, mivel a vélt tények (vagyis, hogy a Wright-Kleiman partnerség egyenlően oszlott meg) nem vonatkoznak kifejezetten a szóban forgó ügyre (vagyis Wright bitcointartalékainak összértékére).
Ezen felül, még ha a bíróság nem is fogadná el a vélt tényeket, továbbra is visszaélésről lenne szó, mivel nem tudjuk pontosan, mennyi bitcoint birtokol maga Craig Wright.
Bloom bíró mindazonáltal arra a következtetésre jutott, hogy Wright nem jóhiszeműen járt el, éppen ezért továbbra is meg kell fizetnie Kleiman ügyvédjének díját.

Kleiman tavaly novemberben olyan indítványt nyújtott be, amely 658 ezer dollárban határozta meg a jogi költségeket.
Wright erre válaszul azt kérte, hogy mindezt ejtsék, mivel mind a ledolgozott óra, mind pedig az óradíj „észszerűtlen”.
Wright tehát egyelőre még nem akadt horogra a bitcoint illetően. A bíró arra kötelezte őt, hogy 2019. február 3-ig informálja a bíróságot arról, ha a „titokzatos futár” megérkezik azokkal a kulcsokkal, amelyek segítségével hozzá tud férni bitcoinjaihoz.
A bíró megkérdőjelezte Wright korábbi állítását, miszerint a futár még 2020 januárja előtt megérkezhet. Azt azonban hozzátette, hogy nekik mindenképp fent kell tartaniuk az erre vonatkozó lehetőséget.

Olvastad már? Adam Back: a bitcoin árfolyama 100 000 dollárhoz közelít

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!