Aggályok merültek fel a kínai nemzeti kriptovaluta-projekt körül

-

Lehet, hogy a Kínai Jegybank (PBoC) már elkészítette a feltételezett kriptopénzének szabályait, mégis aggályok merültek fel a kriptovaluta széles körű elterjedését illetően.

Friss szkepticizmussal szembesül a Kínai Jegybank

A központi bank bejelentette, hogy „tovább folytatja a digitális valuták kutatását, valamint a legújabb fejlemények követését.” – írta az Ejinsight.
Fan Yifei, a PBoC kerületi kormányzója szerint a következő szakasz a digitális eszköz tesztelése lesz egy irányított környezetben, néhány kiválasztott régióban, Sencsen tartománnyal kezdve. A projektet azonban több, korábban a PBoC-nél dolgozó hivatalnok is kezdi megkérdőjelezni.
Li Lihui, a jegybank korábbi kormányzója szerint a megosztott főkönyvi technológia nem felétlenül a legjobb választás a kínai kriptovaluta alapjául.

Ha Kína a közeljövőben szeretné elindítani digitális valutáját, akkor a skálázhatóság korlátozásai és a blokklánctranzakciók alacsony hatásfoka miatt a valuta nem tudna megbirkózni egy nemzeti valuta igényeivel. Különösen, ha figyelembe vesszük a hatalmas kereskedői piacot. Így a jegybank jobban tenné, ha legalábbis neutrális lenne a technológiával szemben, ami egy olyan digitális valuta alapját adhatja, amely nem csak egy technológiai platformon futhat.

Emellett a projekt nem halad a tervek szerint, ugyanis nemrég kiderült, hogy a novemberi indulás híre hamisnak bizonyult.
A digitális jüan azonban erős válasz lehet arra, hogy a kriptoeszközök a dollárt részesítik előnyben. Kína korábban nyitott volt a digitális valutákkal szemben, annak ellenére, hogy keményen fellépnek a csalásokat illetően.

A digitális jüan lehet a válasz a Facebook Librára

A jegybank által támogatott digitális fizetési rendszer egy válasz lehet a Facebook Libra-projektjére, amely egy olyan stabilkoin lesz, melynek értéke számos valutához fog kapcsolódni. Több központi bank is kételkedik a Librában, mivel féltik gazdasági szuverenitásukat.
Azonban néhány kínai törvényhozó is szkeptikus a digitális jüannal szemben.
Sun Tianqi, a Nemzetközi Devizapiac vezető könyvelője is a kételkedők táborát erősíti.

„Rövid távon neutrális az álláspontom, enyhe negatív előítéletekkel. Elméletileg lehetne használni nemzetközi fizetésekre, de ezt a gyakorlatban nagyon nehéz lenne kivitelezni.” mondta Sun hétfőn a Pekingi Egyetemen

A kriptoszférán belül többet is óvatosságra intenek a nemzetek által támogatott digitális eszközöket illetően.
A megosztott főkönyv ugyan anonimitást kínál, de szinte minden tranzakció nyomon következő vele és az adatok addig tárolódnak, míg egyetlen adathordozó is rendelkezik a főkönyv másolatával.

Olvastad már? Mit jelent az árfolyamra nézve a bitcoin bányászási nehézség változása?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!