Az órák, a cipőkhöz vagy az autókhoz hasonlóan sokat elárulhatnak az emberről. Könnyen észre lehet venni, ha valaki arany-rajongó, vagy kedveli a kriptopénzeket – ugyanúgy, ahogy egy Mickey egeres óra megmutatja, rajzfilmrajongók vagyunk-e. Az okosóra megjelenésével valamennyire eltávolodtunk az egyediségtől, a WatchSkins ezért úgy döntött, egyedülálló okosóra skin platformot hoz létre.

A Watch Skins nevű cég új módot talált, amellyel kifejezhetjük önmagunkat, ezzel együtt pedig egy egyedi, digitális tulajdont is birtokolhatunk.

Colin és Justin Knock cégalapítók, valamint Seth Cheshire kreatív igazgató létrehozott egy platformot, ahol saját, okosórákhoz való skineket, kijelzőtémákat készíthetsz, vásárolhatsz és adhatsz el, NFT-ként, azaz egyedi tokenként.

A kezdeményezés még a béta fázisban van, de a cég már bemutatta, hogyan működik, az aukciós oldaluk pedig már most elérhető.

A termék legfőbb jellemzője az NFT-k megoszthatatlansága, egyedisége. Mostanra már széles választékkal rendelkeznek, és különböző márkákkal, művészekkel dolgoznak együtt, hogy tovább bővítsék termékpalettájukat.

Különböző logók, sportolók, képregények vagy street art alkotások készítése van folyamatban. A platform ugyan béta, de már működik, használható.

Minden egyes WatchSkins okosóra skin egyedi, és senki sem tud pontosan ugyanolyat viselni. Mivel pedig ezek tokenként gyűjthetőek is, várhatóan az igények fogják befolyásolni az árakat.

Colin Knock a CES 2020-on így beszélt erről:

„Mindig is szerettem az órákat. Évek óta gyűjtő vagyok. Mikor meglett az első okosórám, rájöttem, a kijelzők esetén semmiféle egyediség nem létezik. Valami ténylegesen megismételhetetlent akartam, mégpedig olyat, amit magamnak tervezek. Nem találtam lehetőséget erre. Szóval úgy döntöttem, hogy megcsinálom én.

Gondolj rá úgy, mint egy digitális baseballkártyára, mint valamire, amelynek tényleges értéke van.”

Olvastad már? QR-kódos beléptetéssel verik át a gyanútlan Discord-felhasználókat

Forrás: coindesk.com

Kiemelt kép: watchskins.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂