Egy ügyvéd szerint alkotmányellenes Oroszország kriptotilalma

-

Nemrég a Kriptoworld is beszámolt arról, hogy Oroszország betiltaná a kriptopénzeket a legújabb, digitális valutákról szóló törvénycsomag értelmében.

Maria Agranovszkaja orosz ügyvéd a helyi ForkLog médiaügynökségnek azonban elmondta, hogy a törvénycsomag korlátozza a kriptotulajdonosok bírósági védelmét, amely szembemegy az ország alkotmányával.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Szakértők szerint több probléma is felmerült a törvénycsomaggal kapcsolatban

A „Digitális Valutákról” című törvényjavaslat szerint a bitcoin és egyéb kriptopénzek tulajdonosai csak akkor kaphatnak bírósági védelmet, ha korábban beszámoltak kriptovagyonukról.
Egy szakértő szerint:

„Ez szembemegy az Orosz Föderáció állampolgárainak alkotmányos jogaival.”

Beismerte, hogy a kormánynak lehetővé kell tennie, hogy valaki bejelentse digitális valutáit, de a birtoklás tényének jogi helyzete ne a bejelentésen múljon.
Agranovszkaja nem ért egyet azzal, hogy a törvényjavaslat jelen formájában nem csak azokat terhelné büntetőjogi felelősséggel, akik közvetlenül részt vesznek a kriptopiacokban, hanem azon programozókat és ügyvédeket is, akik tanácsot adnak a témában.
Egy másik probléma, hogy a törvényjavaslat nem áll összhangban a médiaszabadsággal. A törvénycsomag betiltaná a kriptopénzek kiadásának és forgalomba helyezésének népszerűsítését.
Azonban már csak az is népszerűsítésnek számít, ha valaki beszámol valamilyen kriptopénzekkel kapcsolatos hírről, így ez törvényellenes lenne, ha életbe lép a javaslat.
Emellett a szakértők elégedetlenek a törvényjavaslat nevezéktanával:

„Teljes a fejetlenség a drákói szigor közepette. A digitális valuták betiltásra kerülnek, míg a műveleti tokenek kifejezést (digital operating tokens – операционные знаки, amelyet kifejezetten erre a törvénycsomagra találtak ki) nem is lehet értelmezni, mivel nagyjából ugyanazt jelenti.”

Agranovszkaja szerint, ha a törvénycsomag átmegy a parlamenten, az lényegében megszüntetné az orosz kriptopiacot és egyben az ország digitális valutáját is.

Több szakértő is hasonlóan vélekedik

Több helyi szakértő is amiatt aggódik, hogy a törvényjavaslat nem szüntetné meg a kriptopénzek illegális forgalmát, miközben a törvényes vállalkozásokat igen.
Anatolij Radcsenko, a United Traders társalapítója a helyi RBK médiaügynökségnek elmondta, hogy a kormány valójában nem tudná érvényesíteni a tilalmat, mivel nehéz számontartani, hogy kik birtokolnak bitcoint, és szerinte teljesen értelmetlen az egész törvénycsomag.

„Ez olyan dolog, mintha be akarnák tiltani a YouTube-ot vagy az internetet. Értelmetlen az egész.” – mondta az igazgató

A törvényjavaslat szerint, ha egy magánszemély kriptotranzakciót indít és fizetőeszközként használja a kriptopénzeket, akkor 1-től 14 000 dollárig terjedő pénzbírságot és akár hét év börtönt is kaphat.
A törvénycsomagot egyébként a Digital Economy agytröszt és a Skolkovo „Innovációs” Központ találta ki.

Olvastad már? Weiss ratings: ámítás a 21 milliós bitcoin végső készlete

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!