A fundamentumok alapján az Ethereum most különösen alulértékelt

-

A 2017/18-as kriptobuborék óta az altcoinok többsége drámai mértékben csökkent a rekordárához képest. Ezt az Ethereum sem tudta teljesen elkerülni. Az 1400 dolláros rekordhoz képest jelenleg 85%-os mínuszban jár, 200 dollár körüli jegyzéssel.
Így ebben a dologban szépen beleillik a többi kriptopénz sorába, amelyek szintén ekkorát estek a ’18-as csúcs óta.
Viszont a többivel összehasonlítva az elemzők szerint az Ethereum nagyon alulértékelt, a láncon végzett adatelemzés alapján meghatározott „valós érték” sokkal magasabb a mostani árnál.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Duplán alulértékelt

Az Ethereum hálózat aktivitása éppen új rekordokat dönt, a csökkenő árfolyam ellenére is. Ryan Sean Adams, a Mythos Capital alapítója szerint az ether duplán alulértékelt most.
Ennek alátámasztására egy grafikont is közölt, amelyen látható, hogy az árfolyam, és a felhasználók által fizetett tranzakciós díjak erősen korrelálnak.
A növekvő piaci aktivitás, a stablecoinok elterjedése – amelyek többsége ERC-20 token –, és a nagy gas-használó okosszerződések miatt a tranzakciós jutalékok nagymértékben emelkedtek, az ether árfolyama viszont továbbra is stagnál.
Viszont ha a történelem ismétli önmagát, akkor ez alapján Adams szerint akár egy 50%-os emelkedés is hamar bekövetkezhet.
Úgy véli, a következő években az Ethereum szintén egy értéktároló hálózattá fejlődhet, ez pedig ahhoz fog vezetni, hogy az árfolyam a jutalékok által meghatározott szint fölé fog menni.

Mit hoz az ETH 2.0?

A 2.0-s fejlesztés szintén bikásnak tekintett esemény, amely megtörténtét idén július-augusztus környékére várják.
A drámai sebességnövelés mellett a frissítés után a konszenzus mechanizmus PoW helyett PoS lesz, a stakingnek köszönhetően pedig csökkenni fog a kriptopénz inflációs rátája.
Adam Cochran professzor, aki nem mellesleg kriptóra fókuszáló kockázati befektető is, úgy véli, az ETH 2.0 „hatalmas gazdasági változást hoz a társadalomban”, három ok miatt is.

  • A staking miatt drámai mértékben emelkedni fog a hosszú távú hodlerek száma, hiszen kamatot kaphatnak a befektetésük után.
  • A staking az inflációs rátát is csökkenteni fogja, így pedig lassabban fog nőni a készlet. Ha pedig az igény a mostani szinten marad, vagy akár növekszik, az árfolyam is nőni fog.
  • A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően viszont várhatóan növekedni fog az igény is:

„Az új rendszerrel drasztikusan növekedni fog a tranzakciós sebesség, ez pedig magával hozza a kereskedelmi, fogyasztói szektor megnövekedett érdeklődését is.”

Megfelelő befektetés?

Amellett, hogy ezek a fundamentumok kifejezetten erősek, nem jelenti egyben azt, hogy biztos befutónak tekinthető a befektetés. Ezt néhány alapkezelő is felemlegette a közelmúltban.
Michael Novogratz például, a Galaxy Digital ügyvezetője Twitteren osztotta meg, hogy szerinte az ETH még mindig a bizonyítási fázisban van.
A bitcoinnal ellentétben – amely tíz éves tranzakciós történettel, és 150 milliárdos kapitalizációval rendelkezik – az Ethereum még mindig kockázatos, a kisebb tőke, és a viszonylagos fiatalsága miatt.
Az Arca befektetési igazgatója, Jeff Dorman ehhez hozzátette azt is, hogy az ether ármozgása, és az, hogy az szinte megegyezik sok kisebb altcoinéval, „az elvakult ether-közösségen kívül nem teszi túl vonzó befektetéssé”.
A 2.0 körüli bizonytalanságok a befektetési narratívára is hatással vannak. Kelvin Koh a The Spartan Group részéről szintén ezt említette meg.


A sok bizonytalanság a fejlesztés körül, ide értve a pontos forgatókönyv hiányát, és azt, hogy nem tudni, mennyire is fog megváltozni a monetáris szabályzás, egyelőre kérdésessé teszi, hogy a bitcoin helyett inkább az ethert válassza.
Ezek a kétségek valósak lehetnek, viszont valószínűleg ez sem fogja elejét venni az ether rövid távú ralijának. Ahogy az adatok alapján, a középtávon érdekelt vásárlók sem fognak távol maradni.

Olvastad már?

Egy kutató szerint nem Satoshi írta alá Craig Wright üzenetét

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: tiendientu vietnam
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!