Egy kutató szerint nem Satoshi írta alá Craig Wright üzenetét

-

Egy kutató megvizsgált egy 2009-es bányász által aláírt üzenetet, amelyben az csalónak nevezte Craig Wright számítástechnikust – vajon az üzenet mögött Satoshi Nakamoto állhat?

Hétfőn egy vagy több bányász aláírt egy üzenetet, amelyben csalónak nevezték Craig Wrightot. Az egyik cím, amelyet használtak, korábban a bitcoin megalkotójához, Satoshi Nakamotóhoz tartozhatott.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az üzenet 145 aláírást kapott 145 különböző címről. Az egyik ilyen volt a 12CTHhyJtr49LgoUShbWgebLBviLAFj6nj, amely a 30169-es blokk coinbase címe.
Sergio Demian Lerner kutatása szerint ezt a blokkot Satoshi bányászhatta ki.

A szakértők nem értenek egyet

Lerner azonban elmondta, hogy ez egy fals pozitív szituáció lehetett:

„Ez egy fals pozitív. Ha megnézzük a grafikont, akkor látszik, hogy az algoritmus tévedett, mivel nem tökéletes. […] Ha egy „felhőnyi” pont van, akkor a legközelebbit választja a Patoshi görbéhez, és amely a legkevésbé jelentős bájt-attribútumokkal rendelkezik.”

A BitMEX kutatórészlege is beszállt, szerintük a két cím „gyengén köthető” Satoshihoz:


A BitMEX szerint a 30255-ös és 33270-es blokk tartozhatott Satoshihoz, melyeket Lerner algoritmusa nem észlelt.

Korai beszállás

Bárki is írta alá az üzentet már korán beszállt a bitcoinba, mivel ezek a blokkok 2009-ben keletkeztek, amikor még nagyon kevés bányász volt Satoshin kívül. Az üzenet szerint:

„Craig Steven Wright egy hazug csaló. Nincsenek meg a kulcsai az üzenet aláírásához. A Lightning Network egy jelentős haladás, azonban tovább kell dolgoznunk a lánc kapacitásának növelésén. Sajnos nem olyan egyszerű a megoldás, hogy megváltoztatunk egy konstans értéket a kódban vagy megengedjük az erősebb szereplőknek, hogy kizárjanak másokat.”

Tehát támogatják a Lightning Networköt és nem hisznek abban, hogy a blokkméret növelése lenne a megoldás a skálázásra, így a bitcoin core közösség konzervatív oldalán állnak.
Továbbá a Lightning Network támogatása azt jelenti, hogy támogatják a Blockstreamet, Adam Backnek, a proof of work konszenzus megalkotójának cégét, aki a Barely Social nagyszerű leleplezővideója szerint valójában Satoshi Nakamoto.
Mióta Satoshi elhagyta a projektet nagyon kevés olyan üzenet született, amely hozzá köthető. 2014-ben azt mondta:

„Nem én vagyok Dorian Nakamoto.”

Hogy Satoshi a közeljövőben újra felfedné magát és a „helyes” irányba terelné a bitcoint, továbbra is kérdéses.

Olvastad már?
Az arany és a bitcoin piaci manipuláció miatt nem emelkedik

Forrás: Cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!