Bizalmatlanság a kormányok iránt, amely megdobhatja a bitcoinvásárlást

-

A globális pénzügypolitikák egyre több kételyeket okoznak, bizonyos tényezők pedig csak súlyosbíthatják mindezt.
Az idei világjárvány és lezárások betettek a gazdaságnak. A vírus volt az utolsó csepp a pohárban, de a több éve tartó felelőtlen pénzügypolitika amúgy is veszélybe sodorta a gazdaságot.
Az elmúlt hetekben egyre több tüntetés volt a polgárok és a politikusok között kialakult feszültség miatt.
A halálozások száma egyre emelkedik, de az emberek egyre inkább ellenzik a karantén-előírásokat.  Ezek a rendeletek csak még több irányítást adtak a politikusok kezébe.


Még több irányítást adhat a kínai digitális jüan megjelenése. Az USA hasonló programot ígért, amikor bejelentette a járvány segélycsomagját, de később mégis a bankkártyákra támaszkodtak.
Ez a helyzet is megmutatja, hogy az USA mennyire le van maradva Kínához képest egy digitális valuta megalkotásában. Mindez veszélyt jelenthet a dollárra nézve, amelynek lassan lejár az ideje, mint a világ tartalékvalutája.
Azonban a digitális jüan még rosszabb az emberek számára. A készpénz eltörlésével lehetetlenné válik, hogy valaki a kormány belátása nélkül végezzen tranzakciókat, vagy tegyen félre pénzt. A módosíthatatlan főkönyv technológiájával a kínai kormány még jobban megfigyelheti lakosait.
Az olyan decentralizált kriptovaluták, mint a bitcoin, választ jelenthetnek a digitális valuták versenyében, amely világszerte egyre jobban kiélesedik. Azonban ez csak egy csata lesz egy folyamatos háborúban, a kormányok és a lakosok pénzügyi adatainak védelme között.


A gazdaságban és pénzügypolitikában való bizonytalanságok miatt az emberek egyre mérgesebbek a rendszerre. Lehet, hogy ez nem a legjobb indok a bitcoinvásárlásra, de egyre több embert terelhet a decentralizált kriptoeszközök irányába.

A bitcoin az egyetlen válasz a kormányok egyre nagyobb irányítására és rémisztő pénzügypolitikájára

A gazdaságélénkítő csomagokat később az adófizetőknek kell állniuk, hatalmas kamatokkal, amelynek mértékét egyelőre meg sem lehet jósolni.
A tény, hogy a Fed nem tudja milyen hosszú távú hatása lesz a féktelen pénznyomtatásnak, valóban hátborzongató.
Az infláció nem egyik napról a másikra történik. Idővel ez a „kamat” még tágítja a vagyoni különbségeket, ugyanis a mindennapi élet egyre drágább lesz, míg a fizetések nem változnak vagy csökkennek.
Ha erre az emberek is kezdenek rájönni, akkor még nagyobbak lesznek a bizalmatlanságok a pénzügypolitika iránt, de addigra már túl késő lesz.
Ne légy dühös a rendszerre, ehelyett fontold meg a bitcoint, mint lehetséges biztosítékot az infláció ellen, valamint azért is, hogy megvédd az adataidat és biztonságban legyen a pénzed a kormányoktól.

Olvastad már?

A Telegram végleg kukázza a Gram tokent

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!