Weiss ratings: ámítás a 21 milliós bitcoin végső készlete

-

A kriptováltók sok tőkeáttételt használnak – érvel az ügynökség, miközben a privát kulcsok saját birtoklására ösztönöznek.

Valójában 21 milliónál is több bitcoin létezik a világon, állítja a Weiss értékelőügynökség, miközben ujjal mutogat a kriptováltókra.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy május 25-i Twitter-bejegyzésben a cég – amely nem ismeretlen a kontroverzális kriptoposzjairól – azzal érvelt, hogy a tőzsdék által alkalmazott tőkeáttétel azt a benyomást keltheti, hogy vallójában sokkal több bitcoin létezik, mint egyébként fizikailag.

A több mint 21 millió a Weiss „népszerűtlen véleménye”

„Népszerűtlen vélemény: A bitcoin készlete nagyobb, mint 21 millió” – olvasható a bejegyzésben.

„A váltók tőkeáttétellel növelik bármely kriptoeszköz meglévő készletét, hasonló módon, ahogy a bankok teszik azt a fiat pénzekkel.”

A Weiss kritikusan szemléli a tőzsdék által alkalmazott eljárásokat. A letétkezelő váltók továbbra is rendkívül népszerűek, annak ellenére, hogy jelentős bizalmi elemek váltak köddé a közelmúltban, amelyet a cég nemkívánatosnak tart.
A bejegyzés így összegez:

„Az egyetlen védelem, ha a magadnál tartod a kriptót. Nem a te kulcsod, nem a te kriptód.”

Az összes eddig kibányászott bitcoinok száma jelenleg 18,3 millió, ezek közül azonban nem mindegyik van forgalomban. Egyes becslések szerint nagyjából 4 millió érme visszaállíthatatlanul bennragadt a különféle elveszett tárcákban.

C- értékelést kapott a bitcoinpiac

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a tőzsdék bitcointartalékai késő 2018 óta a legalacsonyabb szinteken vannak.
Az érzelmek eltolódása függetlenül érkezett az arra való törekvésként, hogy felhívják a bitcoinhasználók figyelmét, milyen kockázatokkal jár harmadik félnél tárolni a eszközeiket.
Szintén kisebb hatással volt a tőzsdék tartalékaira a Proof of Keys esemény, amelyre idén január 3-án másodszor került sor.
A Weiss eközben maga is érzi a forró talajt maga alatt, amikor bizonyos altcoinokat azért sem szeretne a vezető kriptopénz fölé juttatni.
A kifogások abból az elképzelésből fakadnak, hogy a Bitcoin technológiája továbbra sem talált olyan megfelelő versenytársra, amely úgy lenne tőle fejlettebb, hogy meggyőzné a felhasználókat a BTC hálózatának elhagyásáról.
A Bitcoin jelenlegi, összesített értékelése A-. A Weiss szerint negatívan hat az eredményre a „piaci teljesítmény”, amelynek csak a C- besorolást sikerült elérnie.

Olvastad már?

„All-inclusive” XRP mobil felhasználói platformot fejlesztenek

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!