Új, széles körben használható alkalmazást fejleszt az XRP használatára a Xpring. Bemutatkozik az XRP Ledgerre épülő Xumm mobilalkalmazás.

Az XRPL Labs cég fejlesztése alatt a Xumm egy olyan „all-inclusive” platform lenne, amely lehetővé tenné az XRP hodlereinek a tranzakciók elszámolását és nyomon követését, felhasználói fiókok létrehozását és sok egyéb funkció mellett a Ripple blokkláncán történő „értékcserét”.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Bankhoz hasonló élmény

A Ripple Warren Paul Andersonja által írt nem régi, Xpringen megjelent bejegyzés a Xumm funkcióit ecsetelte, kiemelve, hogy mi teszi az alkalmazást fontossá a szélesebb XRP-közösség számára.

Nevezetesen, hogy a fejlesztők nagyon is komolyan veszik a „nem a te kulcsod, nem a te koinod” mentalitást – vagyis a privát kulcsokat nem tárolják a Xummon a felhasználó nevében. Éppen ezért – jegyzi meg a blog – a fiók létrehozása valamivel összetettebb, mint mondjuk egy email regisztrálása.

Az új fiókok egy kezdeti, 20 XRP-s tranzakciót igényelnek, ami jelenlegi árakon 4 dollárt jelent. Ez egyfajta „alaptartalék” a fiók aktiválására.

Ezzel reményeik szerint elkerülhető a spammelés, megjegyezve, hogy a felesleges tárcák a hálózaton csak a helyet foglalják, és mindez csak megnövekedett tranzakciós időkben nyilvánul meg.

A legtöbb tárca és váltó XRP-utalásával ellentétben az Xumm nem igényel a célt megjelölő címkét, amit Anderson az Egyesült Államokban használt banki elosztási számokhoz hasonlít, és amely továbbá több millió felhasználó fiókjához kapcsolódik.

Egy tranzakció nem tart tovább 5 másodpercnél, de legfeljebb 60 másodperc lehet a harmadik fél belső protokolljának függvényében – jegyzi meg a blog.

Valuták közötti utalások

Mivel az XRP Ledger egy decentralizált váltó, a Xumm fejlesztői létrehoztak egy olyan, eszközök közötti protokollt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fiat valutában (itt: kibocsátott valuta) utalhassanak.

Ezek azonban nem valódi fiatok, ugyanis olyan stabilkoinok állnak a mögöttük, mint mondjuk a tether vagy az USDC, hogy az XRP blokkláncán később is lehetőség legyen átváltható érték tárolására.

Anderson hozzátette:

A felhasználó többféle kibocsátott valuta közül választhat, amelyet fiókjához a „bizalmi vonalon” keresztül a külső entitásokhoz való csatlakozás révén adhat hozzá. Ezek olyan kapcsolatok a fiókok és az XRP Ledger között, amelyek lehetővé teszik a kibocsátott valuták XRP Ledgeren történő, XRP-re vagy más kibocsátott valutára való váltását.

Elárulta, hogy a felhasználók az ilyen valutákat valós idejű forexárfolyamok alapján válthatják át, minimális díjakért, szemben a centralizált entitások 7%-ával.

A Xumm egyik készítője Wietse Wind, egy XRP-termékfejlesztő, aki emellett az XRPL Labs triónak is a tagja.

A GitHub hozzájárulási története szerint kifejezetten az XRP-vel kapcsolatos projekteken dolgozik. Wind egyéb projektjei között szerepel az XRP-tipbot, amely az XPRL más termékeihez hasonlóan népszerű a Ripple közösségeiben.

Twitter-bejegyzései szerint a Xumm legújabb frissítései a hamarosan a PlayStore-ban és az AppStore-ban is elérhetők lesznek. Egy „korai hozzáférésű” változat már jelenleg is elérhető a két alkalmazás-áruházban, ezek a cikk írásakor 5000 letöltéssel rendelkeznek.

A frissítési napló szerint az első verzió 2020 márciusában jelent meg, a későbbi frissítések pedig folyamatosan új funkciót vezettek be.

A Ripple-nek mindeközben továbbra is szembe kell néznie az átláthatatlan XRP-kibocsátást illető vádakkal.

A jelentések szerint a volt vezetők továbbra is folytatják XRP-készleteiknek havi szintű értékesítését, amelyet a kritikusok csak egy „soha véget nem érő ICO”-ként emlegetnek.

Olvastad már? Kriptobrókerek és kriptováltók – miben különböznek?

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂