Újra betilthatják a lakossági aranybirtoklást?

-

Egy ismert fedezeti alapkezelő figyelmeztetett, hogy a kormányok betilthatják az arany magánbirtoklását.
Elmagyarázta, hogy a központi bankok megpróbálkozhatnak az arany pénzjellegű megszüntetésével.
Hacsak nem teljesíted szigorúan, a majdnem elérhetetlen feltételeket, egyszerűen nem vehetsz és nem is birtokolhatsz aranyat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Vajon biztonságos aranyat birtokolni?

Az aranyat régóta az egyetlen biztonságos vagyontárgynak tekintik, amelyre egyetlen központi bank vagy magánvállalat hatalma sem terjed ki. Senki nem mondhatja meg neked, hogy mennyi aranyat birtokolhatsz vagy hol tárold a megvásárolt nemesfémet.
Amíg a dollár jövőjéről és az infláció nagyságáról a bankok határoznak, addig az arannyal kapcsolatos döntések a te kezedben vannak.
Egy kiló arany mindig is egy kiló arany marad. Tehát az arany egy biztonságos befektetésként is szolgálhat.

Az infláció tönkreteheti az egész gazdaságot, a bankoknak gyorsan kell cselekedniük

Ha a központi bankok elvesztenék az irányítást a gazdaság és az infláció fölött, felmerülhetne az arany tilalmának lehetősége. Az embereknek így – ellenére a dollárral szembeni ellenszenvüknek – nem lesz lehetőségük biztonságos, alternatív vagyoneszközt tartaniuk.
Erről Crispin Odey, az Odey Asset Management fedezeti alap vezetője tájékoztatott abban a bejegyzésben, amelyet a Bloomberg tett közzé szerdán.
A cikkben kijelenti:

„Nem csoda, hogy az emberek aranyat vásárolnak. A hatóságok azonban megpróbálhatják az aranyat démonizálni. Ezért jogellenes lesz az árucikk birtoklása.”

A fedezeti alap kezelője hozzátette, hogy az államok „ezt csak akkor teszik meg, ha olyan érzésük lesz, hogy stabil elszámolási egységet kell létrehozniuk a világkereskedelem számára”.
Összehasonlította a jelenlegi koronaválságot a 20. század 30-as éveiben történt nagy gazdasági világválsággal, és állítása szerint a központi bankok nem tudják majd kordában tartani az inflációt.
Odey híres az apokaliptikus jóslatairól – folyamatosan kritizálta a jegybankok politikáját. Alapját 1991-ben alapította meg. Sokan akkor ismerték meg a nevét, amikor kijelentette, hogy a dollár inflációja az elkövetkezendő években el fogja érni a 15%-ot.

Ismét napirendre kerülhet az aranybirtoklás tilalma

Sok aranytulajdonos attól fél, hogy a kormányok lefoglalhatják aranykészleteiket. Ezt a radikális lépést az USA már egyszer megtette a múltban.
Az 1933-as pénzügyi válság során minden állampolgárnak át kellett adnia aranytartalékait az államnak.
Az akkori elnök – Franklin D. Roosevelt a 6102-es rendelet alapján arra kényszerítette a lakosságot, hogy jóval alacsonyabb piaci áron adják el a nemesfémet a országnak. Ezután új hivatalos kamatlábat szabtak ki az aranyra.

Olvastad már? Kriptobrókerek és kriptováltók – miben különböznek?

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!