Kriptobrókerek és kriptováltók – miben különböznek?

-


Vendégbejegyzés


Amikor kriptopénzek kereskedésére terelődik a szó, két lehetőség közül választhatunk – kereskedés brókerrel vagy kriptotőzsde által.
Melyek azok az alapvető dolgok, amelyeket tudnod kell velük kapcsolatban? Mely kereskedőplatformok lehetnek a legmegfelelőbbek a számodra? Körbejárjuk a témát, és még sok minden mást.

Mi az a tőzsde? Jó ötlet rajta keresztül kereskedni?

A kriptopénzváltó vagy -tőzsde egy olyan platform, amely lehetővé teszi számodra, hogy fiat valutákat vagy más kriptopénzeket tetszőleges kriptopénzekre válthass.
Ha használni szeretnél egy ilyen szolgáltatást, először regisztrálnod kell, akár igazolnod kell a személyazonosságodat, majd belekezdhetsz a szabad kereskedésbe.
És most jön a trükkös része – fiat valuta kriptotőzsdére való behelyezése problémát jelenthet, vagyis közel sem olyan egyszerű, mint az gondolnánk. Míg az olyan népszerű váltók, mint a Kraken, lehetővé teszik ezt a lehetőséget, a Binance például nem támogatja az euróhoz vagy amerikai dollárhoz hasonló népszerű valutákat.
Ehelyett kriptopénzt kell használnod. Bár számos módja létezik annak, hogy kriptopénzt vásárolj, ezek gyakran magas költségekkel járnak. Mindig tartsd szem előtt, hogy minden egyes pénzbehelyezés szintén díjakkal jár.
Hozzá kell azonban tennünk, hogy a tőzsdék jóval több kriptopénz kereskedését teszik lehetővé, mint egy bróker.
A Binance – példának okáért – 100 kriptopénzt képes kezelni. Ez magas fokú diverzifikálást tesz lehetővé.

Mi az a bróker? Miben más, mint a tőzsde?

A brókerplatformok elosztóhálózaton való kereskedést jelentenek. Egy szervezet meghatározza azokat a díjakat és árakat, amelyekért egy eszközt el szeretnének adni, a bróker pedig megtartja az adott eszközt, vagy együttműködik más brókerekkel, hogy fenntartsa az ellátási ciklust.
A váltóval ellentétben a brókernél történő pénzbehelyezés jóval egyszerűbb.
A brókerek ügyfelei többféle módon helyezhetnek be eszközöket, ezek között szerepelnek a népszerű e-tárcák, hitelkártyák, bankkártyák és egyebek.
A pénzbehelyezés USD, EUR és sok más valuában is lehetséges. Ez az egész pénzbehelyezési folyamatot nagyban leegyszerűsíti. Mi több, a pénzbehelyezés nem jár díjakkal.
A Plus500 vásárlói véleményei szerint a Plus500, mint a CySEC szabályozott brókere, garanciát és adott fokú biztonságot kínál. Ha egy brókert egy megbízható hatóság szabályoz, az biztosítja, hogy nem csalásról van szó.
A szabályozott vállalakozásokat szigorúan ellenőrzik, az ügyfeleknek pedig joguk van panaszt benyújtani, ha a bróker megszegi a kötelezettségeit.
Amikor pénzkivételre kerül a sor, a bróker feltételei bizonyos díjat írnak elő, ezek azonban jóval alacsonyabbak, mint a tőzsdén tapasztalhatók.
A Binance például a bitcoin esetében kiutaláskor 0,0005 BTC-t számol fel, míg az olyan népszerű kriptobrókerplatformok, mint a Plus500, az IQ Option vagy az IG, semmilyen díjat nem számol fel. Hozzá kell tenni azonban, hogy más forexplatformok felszámíthatnak jutalékokat.

Összegzés

Mind a váltóknak, mind pedig a brókerplatformoknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai. A brókerek mégis mintha előnyeiket tekintve meghaladnák a váltók szolgáltatásait.
A tőzsdék több kriptopénzt kínálnak, míg a brókerplatformok alacsonyabb díjakkal és nagyobb biztonsággal járnak. Minden csak az általad preferált kereskedési stratégiától függ.
A kriptováltók főleg a hosszú távon hodlerezőknek kedveznek, míg a kriptobrókerek a napi szinten kereskedőknek jelentenek jobb megoldást.
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!