Egy hacker több tízezer hidegtárca felhasználói adatát árulta

-

Egy támadó a Ledger, Trezor és Keepkey felhasználói adatbázisát kínálta eladásra.
Az elkövető állítólag az Ethereum.org fórumát törte fel, és most a három legnépszerűbb hardver tárca adatbázisait árulja.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az adatbázis több mint 80 000 felhasználó nevét, címét, telefonszámát és email-címét tartalmazza, de jelszavak nincsenek az adatbázisban.
Emellett a támadó az online befektetési platform, a BnkToTheFuture SQL-adatbázisát is eladásra kínálta.

Feltörték a Ledger és Trezor adatbázisait

Május 24-én a kiberbűnözést követő Under The Breach észlelte, hogy egy támadó eladásra kínálta a vezető tárcaszolgáltatók adatbázisát.
A támadó állítólag 41 500 Ledger-, 27 100 Trezor- és 14 000 KeepKey-felhasználó adatait birtokolja.
Egy twitteres beszélgetés szerint a népszerű Shopify online áruházon keresztül lopták el az adatokat.

A támadó több oldal felhasználói adatait kínálja eladásra

A hacker több mint 18 kriptotőzsde és fórum adatbázisát árulja, két, kriptoadózással kapcsolatos platform email-listája mellett.
Az adatbázisok között szerepel a koreai Korbit tőzsde 4500 felhasználójának adata, három adatbázis a mexikói Bitso tőzsdétől, és a Blockcypher, Nimirum és Plutus oldalak teljes fehasználói adatai, jelszavakkal együtt.
A támadó azt írta, hogy csak komoly ajánlatokat vár: „Csakis nagy pénzeknek engedek.”

Az ügyfél-azonosítási platformok mézes bödönök lehetnek a támadóknak

Múlt héten a BlockFi írt egy adatsértésről, amely egy SIM-swapping támadásból eredt. Ügyfelek teljes neve, email-címe, születési dátuma és lakcíme szivárgott ki, de a felhasználók vagyonát nem érintette a támadás.
Április végén a Kraken egyik szolgáltatója, az Etana vagyonkezelő is tapasztalt egy támadást, amely szintén nem érintette az ügyfelek eszközeit.

Olvastad már? Peter Mallouk: „nincs szükség” aranyra vagy bitcoinra

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!