Peter Mallouk: „nincs szükség” aranyra vagy bitcoinra

-

Nem a bitcoin az az eszköz, amelyet a fiatal befektetőknek vásárolniuk kellene a koronavírus után – osztotta meg véleményét az az ember, aki korábban kijelentette, hogy a vezető kriptopénz egy „elkerülhetetlen halálspirállal” kénytelen szembenézni.

Peter Mallouk – a Creative Planning vagyonkezelő cég elnöke és befektetési vezetője – a CNBC-nek május 21-én adott interjújában kijelentette, hogy a részvények és kötvények jobb lehetőségek, mint a bitcoin vagy az arany.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mallouk: „nincs szükség” aranyra vagy bitcoinra

„Nincs szükség a spekulatív világba vezető” járatlan ösvényre – mondta a hálózatnak, azzal érvelve, hogy az olyan eszközök, mint a bitcoin vagy az arany „sokkal több bummot és zuhanást tapasztal”.

„A „spekulatív” jelentését alapvetően úgy definiáljuk, mint valami olyan, amely nem állít elő jövedelmet, és nem hoz profitot a befektetőnek.”

Mallouk akkor jelentette ki mindezeket, amikor 2020-as viszonylatban a bitcoin messze túlteljesítette a részvényeket, a kötvényeket, az olajat és az aranyat.

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a kriptopénz 2020-as teljesítménye semmivel sem összehasonlítható, hiszen képes volt teljesen meg nem történtté tenni azokat az összeomlásokat, amelyek a koronavírus-járvány kapcsán a hagyományos piacokat továbbra is érintik. Ez utóbbiak felépülése azonban jóval bizonytalanabbul alakul.

Maga Mallouk azonban valójában kétségbe vonta saját tanácsát. Nem felejtette el ugyanis megemlíteni, hogy kötvények vásárlásakor milyen nagy mértékű vak hitet kell a kibocsátóba vetni.

„Ha pénzt adsz kölcsön egy vállalatnak vagy a kormánynak, az a vállalat vagy kormány megígéri, hogy a pénzt visszafizeti neked” – folytatta.

Forrás: Skew

„Ez ugyanolyan, mintha pénzt adnál kölcsön a testvérednek – szerencsére, ha a testvéred pénzügyileg valóban stabil, kölcsönadod neki a pénzt, ő pedig majd visszaadja neked.”

Pontosan a bizalom szükségességének teljes hiánya volt az, amely a bitcoint a lehető legjobb befektetési lehetőséggé tette, már ami a pénz „keménységét” illeti.

A fiattal, vállalatokkal vagy kötvényekkel ellentétben nem kell azon parázni, hogy emberek kis csoportjának döntései nem teszik-e teljesen tönkre a befektetésed értékét.

A libanoni befektetők bitcoinért kiáltanak

A laikus fogyasztók ezen a héten újra tömegesen a fiatbefektetések ellen szavaztak a bitcoin javára.

A llibanoni lakosságot a Twitteren faggató kérdőív tanulsága szerint a 6661 válaszadó 57,5%-a szívesebben kapna bitcoinban fizetést, mintsem fiatban.

Ezek az érzelmek minden bizonnyal annak kapcsán alakultak ki, hogy a helyi nemzeti valuta, a libanoni font folytatja értékének szabadesését.

Tyler Winklevoss, a Gemini társalapítója ugyanakkor már kongatja a vészharangot a kormányok aranyvásárló stratégiája felett.

A Bank of England továbbra sem teszi lehetővé a Venezuela tartalékaihoz való hozzáférést, mivel ez azt „okozhatja, hogy néhány kormánynak át kellene gondolnia az aranystratégiáját” – érvelt így csütörtökön.

Mallouk továbbra is meg van győződve afelől, hogy a vezető kriptopénz össze fog omlani. Már 2018 decembere – amikor a BTC/USD árfolyama elérte 3100 dolláros lokális mélypontját – elég volt ahhoz, hogy kijelentse, miszerint „a Bitcoin halott”.

„[…] a legutóbbi esés akár egy elkerülhetetlen halálspirál kezdete is lehet. Vagy lehet csak egy halott macska ugrálásáról van szó” – írta akkor a Forbesban.

„Másképp, úgy látom a bitcoint, mintha egy halott ember sétálna.”

A 99Bitcoins ilyenfajta „halálos” kijelentéseket gyűjtő számlálója szerint a Bitcoint – elindulása óta – már 380-szor ítélték halálra.

Olvastad  már? Reddit-CEO: a bitcoin „maradni fog” a Wall Street beszállása miatt

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!