A csökkenő forgalomtól tartanak a kriptobefektetők

-

A bitcoin jelenleg konszolidációt tart a 9000 dolláros régió alján. Az elmúlt napok során ezen a szinten maradt az árfolyam, az eladások és vásárlások holtpontra jutottak.
Ez a konszolidáció jelentősen csökkentette a vezető kriptopénz árfolyamát, amely az elmúlt hetek során egyre magasabb szintre jutott.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Úgy tűnik, hogy a befektetők egyre jobban félnek attól, hogy merre mehet tovább a bitcoin árfolyama az elkövetkezendő napok és hetek során.

A konszolidációval jelentősen lecsökkent a bitcoin forgalma

A héten nagyot ugrott a bitcoin mozgékonysága, miután valaki 50 bitcoint utalt ki egy 2009 óta inaktív tárcából.
Ez akkor történt amikor 9800 dolláron volt az árfolyam, a hír hatására azonban 8800 dollárig csökkent. Ezt követően a vásárlók vissza tudták szerezni a 9000 dolláros régiót.
Fontos elmondani, hogy az elmúlt hetek során egyre alacsonyabb szintre jutottak az árfolyamcsúcsok és a 10 000 dolláros árfolyamot többször sem sikerült áttörni.
Az árfolyam gyenge teljesítménye miatt jelentősen lecsökkent a bitcoin forgalma.
Az Arcane Research kutatása alapján a volumen egyre csökken, miután múlt héten még éves csúcson volt.

„Miután a 7 napos átlag 2020-as csúcsot ért el, a forgalom nagyot zuhant a héten. Azonban még így is nagyobb ez a szám, mint a múlt hónap során, amely azt jelzi, hogy egészségesek a piacok.”

Ezzel az árfolyam mozgékonysága is csökkent, amely azt jelzi, hogy váltás jöhet a piacon.

A lendület megállásával egyre jobban félnek a befektetők

A bitcoin lendületének lassulásával a kriptopénz befektetői egyre jobban aggódnak.
A Fear and Greed Index szerint a befektetők a héten jobban félnek, miután a bitcoin nem tudta átlépni a 10 000 dollárt. Erre az Arcane is kitért – elmondták, hogy az elmúlt hetek során egyre többen félnek.

„A Fear and Greed Index jelenleg 42-n áll, amely azt mutatja, hogy ismét a félelem uralkodik a piacokon. Ez azt jelenti, hogy a piac jelenleg ott tart, ahol egy hete, miután a kriptopénz kétszer sem tudta átlépni a 10 000 dolláros árfolyamot.”

Ha a bitcoin tovább szenved az elkövetkezendő napok és hetek során, akkor fokozatosan egyre nagyobb pánik alakulhat majd ki a piacon.

Olvastad már? Így manipulálták volna a bitcoin árfolyamát a kommunisták

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!