A Kína elleni szankciók hátszelén növekedhet a bitcoin

-

A bitcoin és a jüan között szinte tökéletesen negatív korreláció tűnt fel. Mikor a jüan esik, a BTC emelkedik. A két, amúgy egymástól eléggé különböző pénzeszköz között akkor lett még megalapozottabb a kapcsolat, mikor ’19 közepén a tetőfokára hágott a kínai, amerikai kereskedelmi háború.
Akkoriban a média felkapta a tényt, hogy a kínai központi bank valutagyengítése ellen sok befektetők a bitcoinnal védekezik.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kriptopénz iránti igény időlegesen annyira megnőtt, hogy a vásárlók hajlandóak voltak a piaci ár fölött 300 dollárral is fizetni érte.
Most, egy évvel később a bitcoin újra ilyen piaci körülmények között találhatja magát, ahogy az USA és Kína között ismét elmélyülni látszik ez az új típusú hidegháború.

Kereskedelmi szankciók

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója azután lengette be a további büntetéseket, hogy nyilvánossá vált Kína új törvényjavaslata Hong Kong ügyében.

„Ez az új törvénycsomag úgy néz ki, mintha hivatalossá tenné a teljes irányítást Hong Kong fölött. Ha pedig tényleg ez fog történni, onnantól nem tudjuk egyértelműen kijelenteni, hogy Hong Kong autonóm maradt. Ez pedig újabb szankciókhoz fog vezetni.”

Bármely országban, amelyet szankciók sújtottak az elmúlt öt évben, nagyobb igény jelentkezett a bitcoinra.
Venezuelában az elképesztő mértékű infláció ellen védekeznek bitcoinnal az állampolgárok. Iránban még ugyan lassabban gyengül a riál, a helyi valuta, de a megtakarítások esetében már használni kezdték az emberek a kriptót, amellett, hogy ezzel a nemzetközi banki tiltásokat is kikerülhetik.
A Gate Trade elemzőcég által még 2019-ben készített felmérés szerint ráadásul a kriptopénzhasználó irániak mintegy 25%-a havi 500-3000 dollár közötti összeget keres bitcoinnal kapcsolatos üzleti tevékenységgel.

Bitcoinnal a kereskedelmi háború ellen

Ha az USA ismét büntetni fogja Kínát, a kínai központi bank ismét valutagyengítéssel válaszolhat rá. Az Avatrade vezető elemzője, Naeem Aslam szerint egy jüangyengülésnek továbbgyűrűző hatása lenne.

„Ez valutaháborúhoz vezethet, ahogy a központi bankok egymás után gyengíteni kezdik a saját pénzüket. Kína esetében akár 7 jüan/dollár értékig ronthatják a valutájukat.”

Ez a lehangoló geopolitikai helyzet egyre több kisbefektetőt fordíthat a biztonságosabb bitcoin irányába, az arany, a másik menekülővaluta mellett persze.
Gyengülés helyett a vezető kriptopénz a márciusi alj óta már 100%-ot meghaladó mértékben erősödött.

Olvastad már? Nem csak a bitcoint halmozzák a Gemini társalapítói

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!