Egy kiszivárgott hír szerint 318 millió dollárnyi kriptopénzt adott el a Mt.Gox

-

Egy frissen megjelent hír szerint, a bedőlt Mt. Gox tőzsde rehabilitációs eljárással megbízott vagyonkezelője nagy mennyiségű bitcoint és bitcoin cash-t adott el a BitPoint kereskedelmi platformon. Minderről a Cointelegraph számolt be február 5-én, a kiszivárgott adatokra hivatkozva.

Olvastad már? 600 Százalékot ugrott a Bittorrent token az ICO óta

Az ismeretlen forrás a Mt. Gox tőzsde jelenleg is tartó jogi eljárásaiból jutott hozzá az információkhoz. A hírt eljuttatták a tőzsdét számonkérő GoxDox.com oldalhoz is.

A friss információk vélhetőleg megerősítik, hogy Nobuaki Kobayashi, a Mt. Gox vagyonkezelője nagy mennyiségű kriptopénzt adott el egy nagy kriptotőzsdén, hogy kifizesse a hitelezőket. A forrás számos fénymásolatot osztott meg, melyeken BitPoint-tranzakciók szerepelnek.

„Hacsak nem ilyen jótékonykodó a BitPoint, akkor azt kell feltételeznünk, hogy azért utalt több milliárd japán jent a vagyonkezelő bankszámlájára, mivel leszerződtek a MtGox-al, hogy azok eladják a megmaradt BTC/BCH-t” – írja a GoxDox.

A 2014-es Mt. Gox hackertámadás áldozatait kárpótló eljárás így is elhúzódó és már most sok vitát kavart.
2017 végén és 2018 első fele során már sokan gyanították, hogy Kobayashi azzal manipulálta a bitcoin árfolyamát, hogy hatalmas mennyiségű kriptopénzt adott el.

A „kriptoválság” során számos neves kriptopénzekkel foglalkozó személy is említette, hogy Kobayashi vagy egy társa ismert kriptotőzsdéken adta el a rendelkezésükre bocsátott kriptopénzeket.
Jesse Powell, az egyesült államokbeli Kraken kriptotőzsde vezérigazgatója is elmondta, hogy korábban megkeresték az oldalát azzal kérdéssel, milyen módon lehet nagy mennyiségű kriptopénzt eladni.
Powell megjegyezte, hogy a Kraken javaslata egy tőzsdén kívüli, bróker által vezetett aukció volt, de ezt a javaslatot nem vették figyelembe.
A kiszivárgott dokumentumok szerint az eladott összeg 35 milliárd japán jent ér (nagyjából 318,5 millió USA dollár).
Múlt héten jelent meg a hír, miszerint a Coinlab, az egyik Mt. Gox hitelező, összesen 16 milliárd dollárnyi összeget követel vissza a tőzsdétől.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!