Matt Hougan, az ETF.com elnöke és a Bitwise kutatója szerint a kriptopénzek 95%-a ki fog halni

-

Matt Hougan, a Bitwise Asset Managments globális kutatásokkal foglalkozó részlegének vezetője és az ETF.com elnöke a Bloomergnek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a legtöbb kriptopénz ki fog halni.

Olvastad már? Egy kiszivárgott hír szerint 318 millió dollárnyi kriptopénzt adott el a Mt.Gox

Az interjúban elárulta, hogy „jelenleg több mint 2.000 kriptopénz van forgalomban, melyeknek 95%-a értelmetlen, és fájdalmas halált fognak halni”.
Hozzátette:

„Minél korábban következik ez be, annál jobb lesz.”

Hougan szerint nagyon sok „buborékszerű, rossz tevékenység” zajlik a kriptoiparban, amely jelenleg „takarításra szorul.” Arra számít, hogy a megmaradt kriptopénzekben nagy lehetőség van, „mint ahogy a dotkomlufi hamvaiból is feltámadt az Amazon vagy a Google és a Facebook.”

Hougan kiemelte, hogy „sokkal jobban bízik a kriptoeszközökben”, mint a blokkláncban. Magyarázatképp a blokklánc jelenlegi állapotát a korai internethez hasonlította:

„Ha visszaemlékszünk az internet korai napjaira, mindenki a céges intranetekre összpontosított. Az emberek úgy gondolták, a céges intraneteké lesz a jövő. A szabad, nyílt internetre azt mondták, hogy senki sem bízna meg benne…”

Szerinte „ugyanez a helyzet a privát és nyílt blokkláncok esetében is”, mivel mindenki hozzáférhet a nyílt blokkláncokhoz és általában a „nyílt, mindenki számára hozzáférhető technológiák szoktak nyerni.”
Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a privát blokkláncoknak is megvan a maguk szerepe, mivel gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat, valamint könnyebb adatkezelést nyújtanak a nyílt blokkláncoknál.
Hougan szerint a privát blokkláncoknak nagy jövője lehet a jelzáloghitelek kezelésében.
Amikor az ICO-król kérdezték, Hougan elmondta, hogy nagyon sok ICO átverés. „Egyesek börtönbe is kerülnek emiatt, és ott is van a helyük”, de azért megnyugtatott mindenkit, hogy „ez nem azt jelenti, hogy ne lennének köztük jó projektek is”
Hougan jelenleg abban reménykedik, hogy cége „elindíthat egy tőzsdén kereskedett alapot (ETF), amellyel nagyon sokan olcsón és könnyen léphetnek majd be a kriptopiacra.”

A Bitwise januárban adott be egy kérvényt az SEC-nek egy bitcoin-ETF elindítására.
Ahogy már korábban írtuk, a Cboe, a VanEck befektetési cég és a SolidX pénzügyi szolgáltató is beadott egy közös kérvényt az SEC-hez, egy bitcoin-ETF elindítására.
Ed Tilly, a Cboe elnök-vezérigazgatója januárban elmondta, hogy szükséges egy bitcoin-ETF megalapítása ahhoz, hogy a Wall Street-i intézményi befektetők is beszálljanak a kriptoszférába.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!