Matt Hougan, az ETF.com elnöke és a Bitwise kutatója szerint a kriptopénzek 95%-a ki fog halni

-

Matt Hougan, a Bitwise Asset Managments globális kutatásokkal foglalkozó részlegének vezetője és az ETF.com elnöke a Bloomergnek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a legtöbb kriptopénz ki fog halni.

Olvastad már? Egy kiszivárgott hír szerint 318 millió dollárnyi kriptopénzt adott el a Mt.Gox

Az interjúban elárulta, hogy „jelenleg több mint 2.000 kriptopénz van forgalomban, melyeknek 95%-a értelmetlen, és fájdalmas halált fognak halni”.
Hozzátette:

„Minél korábban következik ez be, annál jobb lesz.”

Hougan szerint nagyon sok „buborékszerű, rossz tevékenység” zajlik a kriptoiparban, amely jelenleg „takarításra szorul.” Arra számít, hogy a megmaradt kriptopénzekben nagy lehetőség van, „mint ahogy a dotkomlufi hamvaiból is feltámadt az Amazon vagy a Google és a Facebook.”

Hougan kiemelte, hogy „sokkal jobban bízik a kriptoeszközökben”, mint a blokkláncban. Magyarázatképp a blokklánc jelenlegi állapotát a korai internethez hasonlította:

„Ha visszaemlékszünk az internet korai napjaira, mindenki a céges intranetekre összpontosított. Az emberek úgy gondolták, a céges intraneteké lesz a jövő. A szabad, nyílt internetre azt mondták, hogy senki sem bízna meg benne…”

Szerinte „ugyanez a helyzet a privát és nyílt blokkláncok esetében is”, mivel mindenki hozzáférhet a nyílt blokkláncokhoz és általában a „nyílt, mindenki számára hozzáférhető technológiák szoktak nyerni.”
Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a privát blokkláncoknak is megvan a maguk szerepe, mivel gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat, valamint könnyebb adatkezelést nyújtanak a nyílt blokkláncoknál.
Hougan szerint a privát blokkláncoknak nagy jövője lehet a jelzáloghitelek kezelésében.
Amikor az ICO-król kérdezték, Hougan elmondta, hogy nagyon sok ICO átverés. „Egyesek börtönbe is kerülnek emiatt, és ott is van a helyük”, de azért megnyugtatott mindenkit, hogy „ez nem azt jelenti, hogy ne lennének köztük jó projektek is”
Hougan jelenleg abban reménykedik, hogy cége „elindíthat egy tőzsdén kereskedett alapot (ETF), amellyel nagyon sokan olcsón és könnyen léphetnek majd be a kriptopiacra.”

A Bitwise januárban adott be egy kérvényt az SEC-nek egy bitcoin-ETF elindítására.
Ahogy már korábban írtuk, a Cboe, a VanEck befektetési cég és a SolidX pénzügyi szolgáltató is beadott egy közös kérvényt az SEC-hez, egy bitcoin-ETF elindítására.
Ed Tilly, a Cboe elnök-vezérigazgatója januárban elmondta, hogy szükséges egy bitcoin-ETF megalapítása ahhoz, hogy a Wall Street-i intézményi befektetők is beszálljanak a kriptoszférába.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!