Jort Kelder, holland újságíró és televíziós személyiség egy Skype-beszélgetés során leplezett le egy csalót, miután rájött, az az ő népszerűségét használja ki.

A kriptopénzekkel kapcsolatos csalások egyre kreatívabbak. Gyakori, hogy sztárokat vagy ismert személyiségeket imitálnak, kihasználva azok népszerűségét, ezzel reklámozva az átveréseiket.

A Brandpunt+ nevű holland hírügynökség vizsgálatai alapján több vállalat is érintett egy kriptós csalásban, ahol az ő hírnevükkel éltek vissza.

Kelder, aki felfedezte, hogy őt magát is felhasználák, Skype-on hívta fel az embert, a beszélgetést pedig a Youtube-on publikálta október 2-án.

A videóban Kelder megvádolta a reklám készítőjét, hogy bitcoin és más kriptók vásárlására buzdítja a nézőit. A hirdetés azzal próbálkozik, hogy a nézőinek a bitcoint egy gyors meggazdagodásra alkalmas dolognak mutatja be.

Ehhez olyan főcímeket használt, mint pl. „Jordan Kelder legújabb befektetése, amely meglepte a szakértőket, és megijesztette a bankokat”.

Kelder szembesíteni tudta az egyik csalót, és felszólította, hogy „fejezze be, amit csinál”.

Ahogy a holland újságíró fogalmazott, „találkozunk a bíróságon!”.

A Brandpunt+ szerint az elkövető Csehországban él. Idén korábban már volt hasonló eset, akkor a Big Brother valóságshowt kitaláló John De Mol perelte be a Facebookot, miután hasonló átverés terjedt a felületükön.

Olvastad már? A bitcoin „megszabadíthatja” a világot a megfigyeléstől?

Akkor a közösségi oldal nem volt képes megállítani a csalók tevékenységét.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂