Egy holland újságíró a Youtube-on leplezett le egy bitcoinos csalót

-

Jort Kelder, holland újságíró és televíziós személyiség egy Skype-beszélgetés során leplezett le egy csalót, miután rájött, az az ő népszerűségét használja ki.

A kriptopénzekkel kapcsolatos csalások egyre kreatívabbak. Gyakori, hogy sztárokat vagy ismert személyiségeket imitálnak, kihasználva azok népszerűségét, ezzel reklámozva az átveréseiket.

A Brandpunt+ nevű holland hírügynökség vizsgálatai alapján több vállalat is érintett egy kriptós csalásban, ahol az ő hírnevükkel éltek vissza.
Kelder, aki felfedezte, hogy őt magát is felhasználák, Skype-on hívta fel az embert, a beszélgetést pedig a Youtube-on publikálta október 2-án.

A videóban Kelder megvádolta a reklám készítőjét, hogy bitcoin és más kriptók vásárlására buzdítja a nézőit. A hirdetés azzal próbálkozik, hogy a nézőinek a bitcoint egy gyors meggazdagodásra alkalmas dolognak mutatja be.
Ehhez olyan főcímeket használt, mint pl. „Jordan Kelder legújabb befektetése, amely meglepte a szakértőket, és megijesztette a bankokat”.
Kelder szembesíteni tudta az egyik csalót, és felszólította, hogy „fejezze be, amit csinál”.

Ahogy a holland újságíró fogalmazott, „találkozunk a bíróságon!”.

A Brandpunt+ szerint az elkövető Csehországban él. Idén korábban már volt hasonló eset, akkor a Big Brother valóságshowt kitaláló John De Mol perelte be a Facebookot, miután hasonló átverés terjedt a felületükön.

Olvastad már? A bitcoin „megszabadíthatja” a világot a megfigyeléstől?

Akkor a közösségi oldal nem volt képes megállítani a csalók tevékenységét.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!