A német pénzügyminiszter támogatja a digitális euró bevezetését

-

Olaf Scholz, német pénzügyminiszter támogatása felől biztosította a digitális euró kibocsátására irányuló kezdeményezéseket – amely feltételezhetően blokkláncalapú kriptopénz lesz majd.

A WirtschaftsWoche német üzleti hetilap szerint Scholz megjegyezte, hogy a digitális valuták kibocsátását nem lehet csak olyan országokra hagyni, mint Kína, Oroszország vagy az Egyesült Államok, illetve olyan magáncégekre sem, mint a Facebook, amely vállalat jövő évben tervezi Libra nevű kriptopénzének bevezetését.

A digitális euróval kapcsolatos támogatását kifejezendő kijelentette:

Egy ilyen fizetési rendszer hasznára válna Európa pénzügyi központjának, illetve a világ pénzügyi rendszerének is.

Németország a múlt hónapban fogadta el blokklánccal kapcsolatos stratégiáját, amellyel tartalmazza a Facebook Libra vagy más párhuzamosan elfogadott valuták tiltását.
Scholz szerint az állam szuverenitásának kulcseleme a „valutakibocsátás”, amely feladatot nem szabad „privát cégekre” hagyni.
Jay Powellt, az amerikai Federal Reserve elnökét múlt héten két kongresszusi tag kérte meg arra, hogy vegye fontolóra egy nemzeti digitális valuta, azaz digitális dollár fejlesztését.

Olvastad már? A bálnák mesterségesen csökkentik a bitcoint, tudod miért?

Venezuela múlt éven indította el olajfedezetű kriptopénzét, a Petrót, miközben a jelentések szerint Irán egy PayMon névre keresztelt, aranyfedezetű kriptopénzt dobott a piacra.
Forrás: cryptoglobe.com
Kiemelt kép: Heinrich-Böll-Stiftung

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!