A volt amerikai bitcoinnyomozó mára egy nagy kriptobefektető lett

-

Nem számít, hogy Steven Mnuchin vagy a vezető törvényhozók mennyire kritizálják a bitcoint, a kriptót nem lehet többé bűnözőkhöz és amatőr spekulátorokhoz kötni. Katie Haun, az Andreessen Horowitz kockázatitőke-vállalat üzlettársa egy jó példa ennek igazolására.

A Horowitz első női üzlettársa.

A CNBC nemrég osztotta meg Katie Haun történetét, melyben számos érdekes csavar van.
Jelenleg ő a társigazgatója a Horowitz 350 millió dolláros kriptopénz alapjának. Korábban ügyészként dolgozott az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának.
Miközben korrupt politikusok, börtönbandák és bűnözők után nyomozott, egy ponton ki kellett találnia, hogy lehetne betiltani a bitcoint.

Haun elmondta:

Azt mondták „van egy tökéletes feladatunk a számodra” – van ez a bitcoin nevű dolog, amit ki kellene vizsgálnunk. Ekkor hallottam először a bitcoinról.

Ahogy teltek az évek, az ügyész egyre jártasabb lett az ágazatban, amely köré így könnyen tudott karriert építeni.
Haun lett a kriptoszféra egyik legnépszerűbb befektetője, a „kripto leghitelesebb arca” becenevet kapta.

Miért változott meg álláspontja a kriptóval szemben?

Fontos megemlíteni, hogy Katie Haun esete nem egyedi. Számos tapasztalt befektető és Wall Street-i veterán a kezdetekben elutasította a bitcoint, mint figyelemre méltó technológiát.
A legtöbbjüknek lehet rá okuk, hogy kiálljanak álláspontjuk mellett. Gondoljunk bele, egy technológia, amiről még nem is hallották a pénzmosókig és a dark web bűnözőiig terjed.
Katie Haun azonban idővel rájött, hogy a bitcoin csak egy eszköz, és nem szükséges annak vizsgálata. A bűnözők az internetet vagy fiat pénzeket is használhatnának, de ez nem azt jelenti, hogy be kellene tiltani ezeket a dolgokat.
Sőt, a bitcoint úgy alkották meg, hogy csapata könnyebben nyomon tudta követni a pénzek mozgását. A blokklánc segítségével könnyebb lenyomozni a bűnözőket, mint bankkártyákon vagy hitelkártyákon keresztül.

Összefoglalás

„A kormány ezzel a technológiával le tudott követni olyan illegális tevékenységeket, melyekre másképp nem lett volna módja. A bitcoin mögött álló technológia nélkül nem kaptuk volna el ezeket az embereket.”

Kriptoszakértővé vált, de soha nem gondolt bele, hogy a kriptoiparnak dolgozzon. Mindazonáltal, nem sokkal ezután otthagyta munkahelyét a kormánynál, majd csatlakozott a Coinbase tanácsához, és idővel a Horowitz kriptoalapjának társigazgatója lett.

Olvastad már? A bitcoin hatása a társadalomra

Még érdekesebb, hogy Katie Haun és kockázati tőkéje támogatják a Facebook Libra projektjét, amely komoly támadás alatt áll a törvényhozók által.
Elmondta:

„A Libra esetén is ugyanezeket a kritikákat halljuk. Idővel egyre élesedtek és több figyelmet kaptak a projekt mérete miatt, és mert a Facebook is részt vesz benne. Szerintem veszélyes, nagyon veszélyes precedens lenne, ha egy technológiát még építése előtt betiltanánk.”

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Trending Topics 2019

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!