5 ok, hogy tovább tartogasd bitcoinodat a medve piac ellenére

-

Feledkezz meg a jelenlegi medve lendületről és a Bakkt kiábrándító indulásáról. Itt van öt emlékeztető, hogy miért tarts ki bitcoinod mellett.

1. Biztonságosabb, mint valaha

Az előző hónap végén az elhúzódó oldalazás ellenére a bitcoin elérte a 100 trilliós hashrátát.
Szeptember 26-án a bitcoin elérte a 108 trillió hash/másodpercet (h/s), amivel rekordot döntött. Ez miért lényeges? Mert megmutatja, hogy a rendszer erősebb és biztonságosabb, mint valaha.
A hashrátából kiderül, hogy a bányászok összesen mennyi számítási teljesítményt szánnak a bitcointranzakciók feldolgozására. Minél több a hash, annál erősebb a rendszer és annál drágább lenne a manipulálása.
Mindemellett az elhúzódó 2018-as és kora 2019-es medve piac ellenére a hashráta 2018 szeptembere óta majdnem megduplázódott, ekkor 55 trillió h/s-on állt.

2. Több mint 7 billió dollár az értéke

Rövid fennállása óta a bitcoin több mint 7 billió dollárnyi forgalommal rendelkezik, ebből 3,2 billió csupán az elmúlt egy év alatt jött létre.
Viszonyításképpen, ez nagyjából annyi, mintha összeadnánk Japán és Németország GDP-jét.

3. A bányászok több mint 14 milliárd dollárt kerestek

Augusztusban a Coin Metrics közölt egy cikket, melyben felfedték, hogy a bitcoin több mint 14 milliárd dollárnyi értéket teremtett a bányászok számára, akik biztosítják a hálózatot.
Ennek nagy része az elmúlt két év során történt. Korábban öt évbe telt, hogy elérjük az 5 milliárdot.
Minden jel arra mutat, hogy kora 2020-ra a bányászatból származó nyereség meghaladja a 15 milliárd dollárt.

4. A bitcoin masszív megtérülése

Lehet, hogy az árak lefelé tartanak, de a bitcoin még így is lenyomott minden egyéb pénzügyi eszközt az idei év során.
Többek között az olajat, az aranyat és az értékpapírokat. 268%-os profitot termelt csupán hat hónap alatt. Mind tudjuk, hogy mire képes a bitcoin azok számára, akik hisznek benne.

5. A Bakkt indulása még mindig történelmi

Lehet, hogy csalódás volt a Bakkt indulása, és egyes elemzők szerint ez felelhet az árfolyam összeomlásáért, mégsem nem szabad megfeledkeznünk az indulás tényéről.
A bitcoin megkapta a történelminek számító szimbolikus beleegyezést a New York Stock Exchange részéről. A Bakkt továbbra is az első olyan cég, amely fizikailag rendezett, bitcoinalapú határidős szerződéseket nyújt egy szabályozott tőzsdén.
Sokan azt hitték, hogy az intézményi befektetők majd megrohamozzák a Bakktot, a késésük azonban nem azt jelenti, hogy idővel sem fognak bekopogni az ajtón.
És amikor végre eljönnek, az nagyon pozitívan hathat majd a bitcoin árfolyamára. Végül is az intézményi befektetők irányítják a globális befektetési tőke jelentős hányadát.
Hogy szemléltessük milyen összegről is beszélünk, a St. Louis-i Szövetségi Bank szerint jelenleg 2,14 billió dollárnyi befektetői forrás várakozik arra, hogy beszálljon egy jelentős pénzügyi eszközosztályba.
Még ha ennek csak egy töredéke áramlik is a bitcoinba, az árfolyam szinte felrobbanhat.
Tartogasd hát a bitcoinodat és légy türelemmel. Ha kisebb viharokon vezet is az út, végül úgyis sikeres lesz a partraszállás.

Olvastad már? A bitcoin „megszabadíthatja” a világot a megfigyeléstől?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések elõtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!