Miután néhány tőzsdei zuhanás elvitte a 2019-es emelkedés nagy részét, a közösségi médiában alaposan lecsökkent azok száma, akik egyáltalán még említik az altszezont.

Az altok utat adtak a bitcoin növekedésének, így a vezető kriptopénz a legtöbb kisebb kriptót túlteljesítette.

Az altszezon reménytelennek tűnik

The TIE elemzése alapján az altszezon említései a közösségi médiában zuhanórepülést produkálnak október eddigi felében.

A reményvesztettség tovább nőtt, ahogy a bitcoin beesett 8000 dollár alá a hónap elején. Természetesen vannak altok, amelyek szembe mennek ezzel a trenddel, néhányuk meglepően stabilnak bizonyult. Néhány napig másérmék miniraliba kezdtek, ez viszont csak hiú reményeket táplált.

A KIN token bedőlése például – amelyik kőként süllyedve veszett el – emlékeztette a befektetőket, hogy az altcoinok továbbra is nagyon kockázatosak, a nagy ígéretek ellenére.

A kérdés ma is ugyanaz: mely altok fognak a 2017-eshez hasonló ralit produkálni?

A bitcoin dominanciája egyelőre kitart

Altszezon esetén a bitcoindominancia erősen le szokott csökkenni, BTC-ben számolva viszont az altok jelentősen emelkednek. A piac fejlődött a tavalyi év során, néhány alt már a dollárral szemben is emelkedést mutat.

Ahogy a stabilkoinok bekerülnek az altok kereskedési párjai közé, néhány kriptó komoly teljesítményt ér el, és jelentős likviditást mutat.

A BTC nemrég „kapott” egy kétmilliárd dollárnyi tethertőkét, viszont néhány nagyobb alt szintén növelte a likviditását majdnem ugyanennyivel.

A visszafogottabb várakozások ellenére – vagy talán pont emiatt – az altszezon valószínűleg váratlanul fog betörni a piacra. Tény, hogy a most tapasztalható alacsony árfolyamok sokkal nagyobb emelkedések lehetőségét vetítik előre.

A CoinMarketCap által számolt BTC-dominancia a mostanában látott 71%-ról 66,7%-ra esett. Ezzel pont ellentétesen mozdult az előrejelzésekkel, amelyek szerint év végére 90%-on fog állni. Ez is arra utal, hogy altszezonra kell készülnünk.

Ehhez hozzájön, hogy a „BTC fear and greed” indexe a 41 pontos magasságból egészen 27-ig esett. A BTC várhatóan tovább csökken, így már kevésbé vonzó, ráadásul kockázatosabb is, összehasonlítva az altokkal.

A BTC árfolyamát valószínűleg a Bakkt határidős kereskedésének indulása is érintette, miközben az altok egyelőre visszafogottabban viselkednek a piacon.

A hosszú medve piac segített megtisztítani az iparágat, kiejtve a legkevésbé versenyképes projekteket.

Olvastad már? Kincskereső nyereményjáték a Kriptoworldön!

Emellett hatósági oldalról is történt „tisztogatás”, hiszen az USA piacáról több kriptó is kikerült, mint potenciálisan értékpapírként, de regisztrálatlanul működő termék.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂