Kevesebbet beszélnek az altcoinszezonról

-

Miután néhány tőzsdei zuhanás elvitte a 2019-es emelkedés nagy részét, a közösségi médiában alaposan lecsökkent azok száma, akik egyáltalán még említik az altszezont.
Az altok utat adtak a bitcoin növekedésének, így a vezető kriptopénz a legtöbb kisebb kriptót túlteljesítette.

Az altszezon reménytelennek tűnik

The TIE elemzése alapján az altszezon említései a közösségi médiában zuhanórepülést produkálnak október eddigi felében.


A reményvesztettség tovább nőtt, ahogy a bitcoin beesett 8000 dollár alá a hónap elején. Természetesen vannak altok, amelyek szembe mennek ezzel a trenddel, néhányuk meglepően stabilnak bizonyult. Néhány napig másérmék miniraliba kezdtek, ez viszont csak hiú reményeket táplált.
A KIN token bedőlése például – amelyik kőként süllyedve veszett el – emlékeztette a befektetőket, hogy az altcoinok továbbra is nagyon kockázatosak, a nagy ígéretek ellenére.
A kérdés ma is ugyanaz: mely altok fognak a 2017-eshez hasonló ralit produkálni?

A bitcoin dominanciája egyelőre kitart

Altszezon esetén a bitcoindominancia erősen le szokott csökkenni, BTC-ben számolva viszont az altok jelentősen emelkednek. A piac fejlődött a tavalyi év során, néhány alt már a dollárral szemben is emelkedést mutat.
Ahogy a stabilkoinok bekerülnek az altok kereskedési párjai közé, néhány kriptó komoly teljesítményt ér el, és jelentős likviditást mutat.
A BTC nemrég „kapott” egy kétmilliárd dollárnyi tethertőkét, viszont néhány nagyobb alt szintén növelte a likviditását majdnem ugyanennyivel.
A visszafogottabb várakozások ellenére – vagy talán pont emiatt – az altszezon valószínűleg váratlanul fog betörni a piacra. Tény, hogy a most tapasztalható alacsony árfolyamok sokkal nagyobb emelkedések lehetőségét vetítik előre.

A CoinMarketCap által számolt BTC-dominancia a mostanában látott 71%-ról 66,7%-ra esett. Ezzel pont ellentétesen mozdult az előrejelzésekkel, amelyek szerint év végére 90%-on fog állni. Ez is arra utal, hogy altszezonra kell készülnünk.


Ehhez hozzájön, hogy a „BTC fear and greed” indexe a 41 pontos magasságból egészen 27-ig esett. A BTC várhatóan tovább csökken, így már kevésbé vonzó, ráadásul kockázatosabb is, összehasonlítva az altokkal.
A BTC árfolyamát valószínűleg a Bakkt határidős kereskedésének indulása is érintette, miközben az altok egyelőre visszafogottabban viselkednek a piacon.
A hosszú medve piac segített megtisztítani az iparágat, kiejtve a legkevésbé versenyképes projekteket.

Olvastad már? Kincskereső nyereményjáték a Kriptoworldön!

Emellett hatósági oldalról is történt „tisztogatás”, hiszen az USA piacáról több kriptó is kikerült, mint potenciálisan értékpapírként, de regisztrálatlanul működő termék.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!