Hanyatlóban a Bitfinex LEO tokenje – legyőzik a medvék az oroszlánt?

-

Nem olyan tőzsdetoken, mint a többi. Miközben az olyan kriptopénzek, mint a BNB vagy az OKB, azaz Huobi Token általában jó eredményeket tudnak felmutatni, a Bitfinex LEO tokenje hétfőn benézett saját indulóárfolyama alá.
A fejlemény okai nem is annyira rejtélyesek.
A LEO token fő problémája a létrejötte körül keresendő. Nem egy klasszikus tőzsdetokenről van ugyanis szó.

A LEO-t azért hozták létre, hogy befoltozzák a Tether-számlán keletkezett 850 millió dolláros lyukat – az USDT kibocsátója tudniillik a Bitfinex testvérvállalata.
New York állam főállamügyésze 2019 áprilisában kezdett a Tether körül vizsgálódni, hogy kiderítsék, valóban 100%-ban dollárfedezetű kriptopénzről van-e szó.
A Tethernek gyorsan nagyjából egymilliárd dollárra volt szüksége, egyéb esetben a vállalat a csőd szélére sodródott volna. Végül aztán semmi rossz nem történt.
A Bitfinex vezetősége előállt azzal a zseniális ötlettel, hogy hozzanak létre egy új kriptopénzt, az ICO-fázisban pedig gyűjtsék be a hiányzó vagyont.
És így történt. A Bitfinex hozzájutott egymilliárd dollárhoz, a könyvelésből hiányzó pénzt visszafizették, és mindenki boldogan élt, míg a LEO el nem fáradt.
A pórul járt befektetők most foghatják fejüket, hogy későn jöttek rá: valójában csak egy értéktelen shitcoint birtokoltak.


A LEO közben semmi piaci csodát nem hajtott végre, jelenleg pedig a kikiáltási ára alatt kereskedik. És miért éppen most? Nos, ahogy arról többen beszámoltak, a Tethernek újabb gondokkal kell szembenéznie: nemrég azzal gyanúsították meg a vállalatot, hogy manipulálják a kriptopénzek piacát.

Olvastad már? A német pénzügyminiszter támogatja a digitális euró bevezetését

A negatív fundamentumnak természetesen mindenképp hatással vannak a Bitfinex tokenjére is.
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!