Nem olyan tőzsdetoken, mint a többi. Miközben az olyan kriptopénzek, mint a BNB vagy az OKB, azaz Huobi Token általában jó eredményeket tudnak felmutatni, a Bitfinex LEO tokenje hétfőn benézett saját indulóárfolyama alá.

A fejlemény okai nem is annyira rejtélyesek.

A LEO token fő problémája a létrejötte körül keresendő. Nem egy klasszikus tőzsdetokenről van ugyanis szó.

A LEO-t azért hozták létre, hogy befoltozzák a Tether-számlán keletkezett 850 millió dolláros lyukat – az USDT kibocsátója tudniillik a Bitfinex testvérvállalata.

New York állam főállamügyésze 2019 áprilisában kezdett a Tether körül vizsgálódni, hogy kiderítsék, valóban 100%-ban dollárfedezetű kriptopénzről van-e szó.

A Tethernek gyorsan nagyjából egymilliárd dollárra volt szüksége, egyéb esetben a vállalat a csőd szélére sodródott volna. Végül aztán semmi rossz nem történt.

A Bitfinex vezetősége előállt azzal a zseniális ötlettel, hogy hozzanak létre egy új kriptopénzt, az ICO-fázisban pedig gyűjtsék be a hiányzó vagyont.

És így történt. A Bitfinex hozzájutott egymilliárd dollárhoz, a könyvelésből hiányzó pénzt visszafizették, és mindenki boldogan élt, míg a LEO el nem fáradt.

A pórul járt befektetők most foghatják fejüket, hogy későn jöttek rá: valójában csak egy értéktelen shitcoint birtokoltak.

A LEO közben semmi piaci csodát nem hajtott végre, jelenleg pedig a kikiáltási ára alatt kereskedik. És miért éppen most? Nos, ahogy arról többen beszámoltak, a Tethernek újabb gondokkal kell szembenéznie: nemrég azzal gyanúsították meg a vállalatot, hogy manipulálják a kriptopénzek piacát.

Olvastad már? A német pénzügyminiszter támogatja a digitális euró bevezetését

A negatív fundamentumnak természetesen mindenképp hatással vannak a Bitfinex tokenjére is.

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂