Honnan tudhatod, hogy bevásárolnak a bálnák?

-

A kriptoipar hepehupás volt az elmúlt hónapok során, de úgy tűnik, hogy lassan visszaszerzi a nagy játékosok figyelmét.
A Fidelity Investments kiadott egy kérdőívet. Ebben az intézményi befektetők nagyjából 22%-a megerősítette, hogy találkozott valamilyen szinten a digitális eszközökkel, az elmúlt három év befektetései során.

Mindemellett a tanulmány kiderítette, hogy tízből négy válaszadó lenne nyitott arra, hogy digitális eszközökbe fektessen az elkövetkezendő öt év során.
Ez keserédes lehet, de elmagyarázza, hogy miért ilyen alacsony a piaci aktivitás a hagyományos befektetők esetében. Elvégre az intézmények akkor vásárolnak be, amikor a többi kereskedő a piac lehetséges, újbóli elindulására várakozik.
Sok befektető szereti megkérdőjelezni az intézményi befektetők vásárlásának hitelességét, ugyanis az árfolyam nem emelkedik a tőzsdéken. Egy korábbi felmérés az intézményi befektetőkről és múltbéli viselkedésükről erre is fényt deríthet.
Szemléltetőül, a bitcoin értéke 2018 októberében vészjóslóan 35%-ot esett. Ekkoriban Jake Chervinsky, a Kobre & Kim értékpapír-szabályozással foglalkozó ügyvédje kijelentette, miszerint ez annak tudható be, hogy számos intézményi befektető vásárol be, mialatt a hagyományos befektetők eladnak.
Chervinsky hozzátette, hogy a nagyobb befektetők nagyon óvatosan, a színfalak mögött vásárolnak be az új pénzügyi eszközökből, hogy ne legyen rövid távú hatásuk az árfolyamokra. Így egyéb piacokba is fektetnek, hogy csökkentsék a kockázatokat.
A bitcoin történetétől eltekintve az olyan ismert bitcoinbefektetőket, mint James Richman, Bill Miller, és Michael Novogratz is megvizsgálhatjuk, hogy bebizonyítsuk ezt a piaci viselkedést.
James Richman egy milliárdos, aki több ultragazdag ügyféllel rendelkezik. Ezek minden befektetési tanácsára figyelnek, a diverzifikált befektetési magántőkéktől kezdve az árucikkekig. Richman arról is ismert, hogy olyan fejlődő technológiák mögött áll, mint a blokklánc.

Novogratz 20 százaléka

Egy másik példa Michael Novogratz. A Galaxy Investment Partners vezérigazgatójaként 2017-ben bejelentette, hogy vagyonának majdnem 20%-át bitcoinban vagy etherben tárolja.
Novogratznak több mint 250 millió dollárnyi bevételt hoztak a kriptopénzek 2016 és 2017 között,. Nemrég, 2019. július 26-án azt mondta, hogy az intézményi befektetők érdeklődése miatt a bitcoin megdöntheti korábbi rekordját a 20 000 dollár körül.
Bill Miller, egy milliárdos, akinek kockázati tőkéjének értéke 46%-ot emelkedett a bitcoinnak hála, a bitcoint tette az egyik kedvence befektetésévé, mivel nincs összefüggésben a hagyományos piacokkal.
A bitcoin 9000 és 13 000 dollár között ugrált, mielőtt hetekre beállt volna 9000 és 10 000 dollár közé, így sok kereskedő visszatért saját közösségéhez, hogy kivárja a Facebook Libra indulási dátuma bejelentésének hatását.
Mindeközben, a Grayscale Investments kiadott egy tanulmányt, amely szerint az amerikai befektetők 36%-a gondolkodik bitcoinvásárláson, mely több mint 20 millió befektetőt jelent.
A tanulmány alapján az intézményi bevásárlás növekedése alig van hatással a hagyományos befektetők számára, ami nagyjából azonos maradhat az elkövetkezendő évek során.

Olvastad már? 5 ok, hogy tovább tartogasd bitcoinodat a medve piac ellenére

Ha mindezt összegezzük, akkor jól látszik, hogy a bitcoin jelenlegi értéke nem fog sokáig tartani és kellemes tempóváltást tapasztalhatnak azok, akik éles szemmel figyelik a jelenlegi piaci irányzatokat.
Forrás: cryptodaily.co.uk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!