Egy felhasználó azt állítja, hogy megtalálta Satoshi rég elveszett jegyzeteit

-

Jim Blasko szerint „egy kis böngésző hackeléssel” sikerült feltárnia a Bitcoin v0.1 nyers adatait és fájljait, köztük Satoshi Nakamoto jegyzeteit.

Jim Blasko, egy kriptorajongó, azt állítja, hogy feltárta a „Bitcoin hivatalos legrégebbi ismert feltöltött példányát”, az eredetileg 2009 augusztusában feltöltött kódot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy október 7-i Facebook-bejegyzésben Blasko azt mondta, hogy a kódot még a legkorábbi napok előtt találta, amikor Satoshi nyilvánosságra hozta a bitcoint.

A jegyzeteket a SourceForge nyílt forráskódú szoftverfejlesztő platformon találta meg „némi böngészős hackeléssel”, ahol a kriptovalutát 2008 novemberében regisztrálták.

Azt állította többek között, hogy a BTC megalkotójának hat hónapjába telt 1 millió coin kibányászása, „mivel a 20.000-es blokk csak 2009. július 22-én érkezik, és mások, például Hal [Finney]” is bányásztak.

„Azt hitték, hogy ez a bizonyos feltöltés legalább 10 éve elveszett, de miután kutatást végeztem néhány régi coinnal kapcsolatban, felmentem a [SourceForge-ra], és egy kis böngészőhackeléssel megtaláltam az elveszett Bitcoin v0.1 nyers adatokat és fájlokat” – mondta Blasko.

„2012 óta azt hittük, hogy a nyers kód és a fájlok eltűntek, mivel valamiért lekaparták őket a [SourceForge] keresőmotorjáról […] Kicsit kutakodtam, és sikerült megtalálnom az eredeti kódot.”

A Blasko által megadott két SourceForge-link szerint Satoshi személyes jegyzetei között szerepeltek megjegyzések arról, hogy a Bitcoin miért használta a base-58-as kódolást „a szabványos base-64-es kódolás helyett”, és megkérdőjelezte, hogy mit lehet tenni a jövőben a hibákkal kapcsolatban:

Forrás: SourceForge

Az első Bitcoin-blokkot – a Genesis Blockot – 2009. január 3-án bányászták, miután Satoshi 2008-ban kiadta a kriptopénz fehér könyvét.

Satoshi személyazonossága továbbra is sok spekuláció forrása, az álneves alkotóról szobrokkal, papírokkal, mémekkel és non-fungible tokenekkel emlékeznek meg.

A Cointelegraph a cikk megjelenésekor nem tudta ellenőrizni Blasko állításainak hitelességét. Ez a történet így még frissülhet.


Olvastad már? Ma 8 éve, hogy levadászták a Bitcoin-medvebálnát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!